Hoe ik Business Development Manager werd Nedap

0
Leestijd: 2 minuten

Frank ter Kuile werkt als Business Development Managerbij Nedap. Hieronder vertelt Frank hoe hij bij Nedap terecht is gekomen.

NEDAP

‘Nedap’ een technologiebedrijf in de achterhoek, niet meteen het eerste waar je zou gaan solliciteren als je net bent afgestudeerd in de Randstad. Of toch wel?

Na het afronden van mijn master bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam vond ik drie dingen belangrijk in mijn zoektocht naar een werkgever: het moest een innovatief en internationaal bedrijf zijn; met innovatieve producten; en de ruimte bieden om jezelf te kunnen ontwikkelen, maar ook vrijheid geven om ergens je stempel op te kunnen drukken.

Ondanks dat Nedap leek te voldoen aan deze eisen vond ik Groenlo eerlijk gezegd wel ver weg. De Nedap Masterclass was voor mij echter een ideale manier om dit bedrijf beter te leren kennen!

DE NEDAP MASTERCLASS

De 3 dagen die wij meeliepen werden we geconfronteerd met vraagstukken waar de Nedap medewerkers dagelijks mee te maken hebben. Dit gaf een goed inzicht in de dynamiek die heerst bij Nedap. De Nedap filosofie, die uitgaat van “toegevoegde waarde per medewerker” en veel eigen verantwoordelijkheid sprak mij zeer aan. Hoeveel bedrijven ken jij tenslotte die internationaal opereren, beursgenoteerd zijn maar geen HR afdelingen, secretaresses of vakantiedagen kennen?

Ik hoor je al denken: “Mooi verhaal, maar hoe werkt dat dan in realiteit?”. Dat was ook de vraag die ik stelde in mijn sollicitatiegesprek bij de marktgroep Security Management. Het antwoord van de marktgroepleider was simpel: “Frank, je bent hoogopgeleid en een slimme jongen dus reken erop dat je hier in het diepe wordt gegooid. Ik zal je niet vertellen wat je moet doen of wanneer je een dag vrij mag nemen, dat is je eigen verantwoordelijkheid. We vertrouwen erop dat je die verantwoordelijkheid omzet in resultaat.”

Dit sprak mij enorm aan, evenals het enthousiasme en trots van alle Nedap’ers die ik tijdens de masterclass had gesproken. Ik heb dus geen moment meer getwijfeld dat Nedap de juiste plek was om mijn carrière te beginnen.

Deel dit bericht

Comments are closed.