De business courses van Vodafone

0
Leestijd: 2 minuten

Hoewel Vodafone een jong bedrijf is, heeft het al een roerige historie achter de rug. En een succesvolle, zoals blijkt uit het verhaal van management development directeur Harry Clevis. De avonturiers van het eerste uur zijn wat ouder geworden en het management development heeft een duidelijke structuur gekregen. Lees in dit artikel over de business courses van Vodafone.

“Binnen Vodafone zijn er een drietal management leergangen ontwikkeld: de Business Strategy Course, de Business Management Course en de People Management Course. De Business Strategy Course geeft business kennis op een breed en overstijgend niveau. Daarmee ben je in staat in een sterk dynamische omgeving, als de mobiele Telecom business is, de goede beslissing te nemen. Als de tijd sneller gaat moet je niet harder gaan lopen maar wellicht vertragen. Het kunnen relativeren is bij ons heel erg belangrijk. Anders loop je de kans dat je alleen maar problemen aan het oplossen bent. Met de Business Strategy Course zijn we drie jaar geleden begonnen, in samenwerking met de academie voor management van de Universiteit Groningen. We maken gebruik van de leergang die zij hebben ontwikkeld, maar hebben die wel voor een deel aangepast aan ons bedrijf. Er komen zaken in aan bod als de marketing, de waardeketen, distributiekanalen, human capital, verandermanagement, organisatiekunde en financieel management. De deelnemers moeten na het voltooien ervan in staat zijn om toekomstgericht hun afdeling of bedrijf succesvol te managen.

De Business Management Course is volledig gericht op alle kernprocessen binnen Vodafone Nederland en Vodafone Internationaal. Ongeveer 50 procent van de tijd wordt hieraan besteedt. Daarnaast worden managementvaardigheden geoefend en geleerd zoals business planning, project management, onderhandelen, maar ook coaching waarbij het zicht op het eigen gedrag en dat van anderen wordt verbeterd.

De People Management Course tenslotte is primair gericht op vaardigheden als tweegesprek, teambuilding, slecht nieuws gesprek houden, feedback geven etc. Kortom de communicatieve vaardigheden die je als manager nodig hebt.”

De Business Strategy Course wordt volledig door externe professionals en professoren gegeven. De Business Management Course en de People Management Course daarentegen doen we voor 60 procent in huis.

Deel dit bericht

Comments are closed.