Hoe is het om af te studeren binnen KPN?

0
Leestijd: 2 minuten

Afstuderen bij KPN

”Per 1 oktober 2014 mocht ik beginnen aan mijn afstudeerstage bij Telfort, Amsterdam. Telfort is een onderdeel van KPN en biedt dienstverlening met de kwaliteit van het KPN netwerk, maar tegen een scherpere prijs.

Tijdens mijn eerste gesprek met een teamleader en een medewerker van de Marketing afdeling merkte ik direct dat er een erg relevant vraagstuk lag binnen het bedrijf waar ik in kon duiken voor mijn afstudeerscriptie. Naast de relevantie van het onderwerp proefde ik ook gelijk een enorm open sfeer binnen het bedrijf. Ik kwam terecht op een open afdeling waar iedereen naast en tegenover elkaar aan het werk was en waarbij ik zag dat er alle ruimte was om vragen te stellen en hulp te vragen. Collega’s waren vanaf moment één erg toegankelijk voor mij wanneer ik vragen had en de behulpzaamheid straalde er vanaf! Ik werd meteen meegenomen in vergaderingen en tevens betrokken bij de resultaten en topics die speelden binnen de afdeling waar ik mijn stage was gestart. Dit gaf mij het gevoel dat ik gewaardeerd werd binnen Telfort en het bevorderde een goede start van mijn stage.

Opvallend voor mij zijn de administratieve bijkomstigheden die nodig zijn om te kunnen starten als stagiair binnen Telfort. De stage overeenkomst, loonbelastingverklaring, een bedrijfspas, een verklaring omtrent gedrag en een tweetal cursussen zijn nodig om volledig in dienst te kunnen treden (voor een relatief korte periode van 5 / 6 maanden). Ik besef me dat dit vaak wettelijke verplichtingen zijn, maar het bracht wat regelwerk met zich mee. Hierbij merkte ik echter meteen op dat zowel mijn manager als andere collega’s mij graag op weg hielpen om dit zo snel mogelijk in orde te kunnen maken. Deze hulp zorgde ervoor dat ik deze handelingen alsnog zo snel mogelijk kon afronden en dat ik me kort daarna volledig op mijn onderzoek kon storten.

Al met al ben ik uitermate tevreden over mijn keuze voor en aanstelling bij Telfort om mijn afstudeerscriptie te schrijven: naast de vrijheid en verantwoordelijkheid die ik er krijg ben ik meteen opgenomen in de groep en dit zorgde voor een prettige start.”

Wil jij ook afstuderen bij KPN? Klik dan hier!
Deel dit bericht

Comments are closed.