Pita Duvekot – Mijn ervaring met EY-Parthenon

0
Leestijd: 2 minuten

Associate EY-Parthenon projectenPita Duvekot
Associate
In dienst: November 2018

 

Mijn ervaring met EY-Parthenon tot nu toe
Mijn keuze om bij EY-Parthenon te komen werken is gebaseerd op twee aspecten; de sectorenfocus en de bedrijfscultuur. EY-Parthenon is gespecialiseerd in veel verschillende sectoren, maar doet ook voor een groot deel private equity opdrachten. Door mijn financiële achtergrond ben ik geïnteresseerd geraakt in private equity, echter werd mijn interesse ook getrokken door strategische kwesties. Bij EY-Parthenon is er een fijne balans tussen beide soorten opdrachten. De bedrijfscultuur heeft ook sterk meegespeeld in mijn beslissing. Door de relatief kleinere omvang, is iedereen op kantoor heel hecht met elkaar en dat merk je direct. Ook heerst er een Rotterdamse “handen-uit-de-mouwen” cultuur, wat leidt tot actieve samenwerking evenals de organisatie van vele sociale activiteiten. Als ik de cultuur zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen; een internationaal bedrijf in een geweldig kantoor met slimme, aardige en gedreven collega’s en het vermogen om jezelf voortdurend te ontwikkelen.

Maar wat doe je nou als Associate? Bij EY-Parthenon werken we in teamverband aan uiteenlopende projecten in verschillende sectoren. Als Associate draai je meteen vanaf de eerste dag volwaardig mee in het project. Afhankelijk van de grootte van het team, krijg je wellicht zelfs je eigen werkstroom. We beginnen een project door met het team te overleggen wat de vragen van de cliënt zijn en hoe we die het beste kunnen beantwoorden. We structureren het probleem en bepalen wat het belangrijkst is. Als Associate zal je data verzamelen (marktonderzoek of interviews), de (beschikbare) data induiken en de meeste analyses uitvoeren. Omdat jij het diepst in de data zit, gebeurt het vaak dat je bij klanten meetings het woord krijgt om uit te leggen hoe we tot bepaalde conclusies zijn gekomen. Al met al is het werk wat je gaat doen erg afwisselend, uitdagend en vooral heel leerzaam.

In mijn eerste week, werd ik direct ingedeeld op een project voor een internationaal private equity kantoor. Dit bedrijf was geïnteresseerd in het kopen van een Nederlandse voedingsmiddelen fabrikant. We verzamelden scanner data (gedetailleerde data over de verkopen) van Nederlandse supermarktketens om te analyseren hoe de producten van het target het in de markt doen. Vanwege de kleine omvang van het team (Partner, Manager en ik), werd ik verantwoordelijk voor het organiseren en analyseren van alle data. Dit was een uitdaging, maar ik werd goed begeleid door mijn manager. Aan het einde van het project, nam ik deel aan de eindpresentatie en kon ik een aantal vragen van de klant beantwoorden.

Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kan je contact met mij opnemen via pita.duvekot@parthenon.ey.com.

Deel dit bericht

Comments are closed.