Hotske over haar project bij Ymere

0
Leestijd: 3 minuten

Ik assisteer de projectleider van een optimalisatieplan binnen Ymere. Een grote afdeling bestaande uit negen teams zal geoptimaliseerd worden.

Hotske (23) werkt als Projectmedewerker Optimalisatieplan bij Ymere.  

Ik assisteer de projectleider van een optimalisatieplan binnen Ymere. Een grote afdeling bestaande uit negen teams zal geoptimaliseerd worden. Hiervoor wordt een uitgebreid plan geschreven wat op den duur zal worden geïmplementeerd. Inhoudelijk bereid ik vooral workshops/presentaties voor, schrijf ik memo’s voor mijn projectleider, schrijf ik mee aan het eindplan, plan ik afspraken in en woon ik deze bij om aantekeningen te maken en de besproken acties vervolgens in werking te kunnen zetten. Een veelzijdige functie dus!

Van uur tot uur

07.30 uur: De wekker gaat! Ik heb geluk dat ik erg dichtbij Ymere woon waardoor ik ’s ochtends lekker op de fiets naar mijn werk kan gaan.

08.45 uur: Ik kom aan op kantoor, start mijn computer op en haal een kopje koffie.

09.00 uur: Ik heb contact (vaak telefonisch) met mijn projectleider over de stand van zaken en wat er vandaag moet gebeuren. Deze acties schrijf ik meteen op, dit is werk waar ik vandaag mee aan de slag kan!

11.00 uur: Samen met mijn projectleider heb ik een meeting over een onderdeel van het project. Ik maak aantekeningen en stel af en toe ook vragen.

12.15 uur: Lunch. Ik loop buiten even een rondje met mensen van de afdeling.

12.45 uur: En door! De aantekeningen van de meeting van vanochtend werk ik uit. Ook komen er tijdens zo’n meeting vaak acties naar voren, deze neem ik meteen op mij en ik zorg dat de acties worden uitgezet.

14.30 uur: Ik zie dat er voor volgende week een belangrijke presentatie gegeven moet worden. Ik begin met het maken van deze presentatie.

17.00 uur: Ik zet op een rijtje wat ik vandaag heb gedaan en waar ik morgen mee aan de slag moet. Dan sluit ik mijn computer af en fiets ik weer naar huis.

“De afdeling waar ik zit is heel gezellig! Ik ben een sportliefhebster en op de afdeling zitten nog meer fanatieke sportliefhebbers. Zo wordt er veel tafelvoetbal gespeeld tussen het harde werken door en hebben we met zijn allen met veel enthousiasme de Olympische Spelen gekeken.”

Change Management

Ik vind het vooral leuk dat ik in het project veel raakvlakken met mijn studie zie. Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd met een master in Management Consulting. Een groot onderdeel in deze studie was ‘change management’. Het project waar ik nu bij betrokken ben gaat over een organisatieverandering en dus zie ik veel overeenkomsten met mijn studie en is het leuk om zo’n project in de praktijk van dichtbij mee te mogen maken. Daarnaast is het een uitdagend project. Het betreft een grote organisatieverandering waarbij veel mensen betrokken zijn, dit maakt het soms uitdagend om tot overeenstemming te komen.

“Het meest interessante wat ik tot nu toe heb geleerd is dat ik inzicht heb gekregen in wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een plan voor een organisatieverandering. Dit is veel meer dan ik van te voren had gedacht.”

Wees verantwoordelijk voor je eigen succes

In het Kick Off weekend van Skyscrapers leer je jezelf goed kennen en word je je bewust van jezelf. Het was voor mij erg nuttig om er achter te komen waarom ik tegen bepaalde dingen aanloop in mijn werk en belangrijker nog: hoe ik hiermee om kan gaan en het zelf beter kan maken. Je bent verantwoordelijk voor je eigen succes! Door de trainingen tijdens het kick-off weekend besef ik me dit en kan ik bij Ymere nog meer uit mijzelf halen en daardoor van toegevoegde waarde zijn voor Ymere.

Wie ben ik, waar ben ik goed in en welk werk past bij mij?

Toen ik klaar was met studeren was ik vrij jong en onervaren maar barstte ik wel van de ambitie en energie om iets met mijn studie te gaan doen en mijn carrière te starten. Echter, ik had nog niet voor mijzelf duidelijk wat ik precies wilde gaan doen en waar ik kon beginnen. Skyscrapers helpt je hierbij. Ten eerste door een leuke opdrachtgever voor je te zoeken waardoor je goede werkervaring op kunt doen en de kans krijgt je te bewijzen binnen een bedrijf. Daarnaast is het voor mij erg waardevol om in het programma van Skyscrapers nuttige trainingen (bijv. projectmanagement, Excel etc.) te volgen en zo belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Ook kan ik er door de Talent Incubator achterkomen wie ik ben, waar ik goed in ben en welk werk bij mij past. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je je bewust bent van jouw goede en minder goede kwaliteiten, je veel verder kan komen in je carrière!

Meer informatie over het programma van Skyscrapers vind je hier! 

Deel dit bericht

Comments are closed.