Als Finance Trainee aan de slag bij EIFFEL

0
Leestijd: 2 minuten

“Binnen EIFFEL kun je als financial in verschillende sectoren werken. Bij banken en verzekeraars, multinationals, zorginstellingen, gemeenten of overheden. Die diversiteit sprak mij erg aan, mede daarom koos ik voor een traineeship bij EIFFEL. Bovendien past de werksfeer van Eiffelaars mij perfect. Die sfeer is het beste te omschrijven als rustige vastberadenheid, ongetwijfeld vanwege de inspiratie uit de topsport. Het doel waar we naartoe werken is helder en iedereen werkt er gedreven naartoe. Maar wel op zo’n manier dat er geen stress bij komt kijken.

Ik heb een poos getwijfeld tussen de sectoren, maar koos er uiteindelijk voor om bij een overheidsorganisatie aan de slag te gaan. Hier kan ik voor mijn gevoel meer betekenen voor mensen dan bij een profit-organisatie, bovendien is EIFFEL sterk vertegenwoordigd bij zowel de Rijksoverheid als veel verschillende gemeenten.

Momenteel werk ik als assistent business controller voor de Gemeente Utrecht. In die functie houd ik mij bezig met het inkomensdeel, wat in grote lijnen neerkomt op de bijstandsuitkeringen. Ik houd bijvoorbeeld in de gaten hoeveel mensen in de bijstand instromen, hoeveel mensen uitstromen en waarom. Met mijn analyses help ik de gemeente om het beleid en de processen efficiënter en effectiever in te richten, daarnaast ben ik als assistent business controller mede verantwoordelijk voor het schrijven van kwartaalrapportages, de begroting en de jaarrekening. Erg gaaf om te doen omdat ik direct meebeslis over soms miljoenen euro’s en mijn teksten letterlijk terugzie in de begroting!

Daarnaast ben ik betrokken bij de rechtsgang over het toegekende bijstandsbudget van het Rijk aan de Gemeente Utrecht. Een onbetaalbare ervaring omdat ik letterlijk op het snijvlak zit van de financiële en juridische wereld. Daar ben ik EIFFEL dankbaar voor. Het is een gevarieerde klus met veel verantwoordelijkheid; de naam EIFFEL roept bij mijn opdrachtgever zoveel vertrouwen op dat ik die verantwoordelijkheid direct kreeg.

Het was voor mij een absolute pré om in een traineeship te starten. Ik leer snel en intensief over belangrijke zaken die bijdragen aan mijn carrière. Over projectmatig werken bijvoorbeeld, of over het vakgebied. Die vakinhoudelijke lessen helpen mij direct in mijn dagelijkse werk. Zo leerde ik op vrijdag hoe de Planning & Control cyclus bij gemeenten werkt en wat daar allemaal bij komt kijken; de week erop kon ik die kennis direct inzetten in mijn werk aan de begroting voor 2016 van de Gemeente Utrecht.

En uiteindelijk is een traineeship de perfecte manier om kennis te maken met een organisatie. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door met topsporters in gesprek te gaan over doelen stellen en er zijn borrels, bootcamps en masterclasses om ook je mede-trainees te leren kennen. Niet onbelangrijk voor een vliegende start van een carrière!”

Heb jij dezelfde ambitie als Bart om de financiële top te bereiken? Bekijk hier traineeships vacatures! 

Deel dit bericht

Comments are closed.