‘De Raad van State was de juiste keuze!’

0
Leestijd: < 1 minuut
Fleur Bouman
Jurist bij de directie Bestuursrechtspraak

Werkt sinds september 2017 bij de Raad van State in de Ruimtelijke-ordeningskamer
Afgestudeerd aan: Universiteit Leiden (staat- en bestuursrecht)

In-Housedag

Toen ik bijna klaar was met mijn master staats- en bestuursrecht, bijna op zoek moest gaan naar een baan en veel bezig was met de vraag wat voor werk ik zou willen doen, ben ik naar de In-Housedag van de Raad van State geweest. Na één dag weet je natuurlijk nog lang niet alles over de Raad van State, maar aan het einde wist ik dat dit de organisatie was waar ik graag wilde werken! Omdat er destijds geen vacatures waren bij de Raad van State heb ik eerst een tijdje bij een bestuursorgaan gewerkt. Toen ik hoorde dat er weer vacatures beschikbaar zouden komen heb ik meteen gesolliciteerd!

Veel verantwoordelijkheid

Wat mij erg aanspreekt in werken bij de Raad van State is dat je vanaf het begin gelijk veel verantwoordelijkheid krijgt. Onder begeleiding van een seniorjurist bereidde ik vanaf mijn eerste dag bij de Ruimtelijke-ordeningskamer zaken voor, schreef ik concept-uitspraken en al snel zat ik als griffier bij mijn eerste zitting met aansluitend een raadkamer waarna ik de uiteindelijke uitspraken schreef. Het was allemaal best spannend, maar ik wist gelijk dat de Raad van State helemaal de juiste keuze was!

Prettige werksfeer

Er zijn veel verschillende dingen die ik leuk vind aan werken bij de Raad van State. Van de bestemmingsplanzaken die betrekking hebben op geschillen die inhoudelijk divers maar ook herkenbaar zijn, de prettige werksfeer en de behulpzame collega’s, tot aan de verschillende borrels, de jaarlijkse sportdag, kookworkshops, pubquiz, kroegsporttoernooien en andere activiteiten naast het werk.

Deel dit bericht

Comments are closed.