Inhoud CEO Traineeship Tele2

0
Leestijd: 2 minuten

Het CEO Traineeship is een jarenlange traditie binnen Tele2 Group en maakt onderdeel uit van het Global Executive Traineeship Program. Naast Nederland vind je dit traineeship, in deze vorm, alleen in Zweden. Het geboorteland van Tele2. De trainee schuift letterlijk aan bij elke meeting, zowel intern als extern en de CEO en CFO begeleiden de trainee en geven hem of haar advies gedurende het hele jaar. Ook zijn er verschillende bijeenkomsten met de Zweedse trainees gedurende dit jaar. Klinkt interessant natuurlijk, maar wat doe je nou precies tijdens dit bijzondere traineeship?

Janwillem: “Meetings voorbereiden, notuleren en deze uitwerken, presentaties maken, evenementen organiseren, in het begin heb je echt 120% van je tijd nodig om al je werk af te krijgen. Maar je groeit snel in deze rol en na een paar maanden doe je 80% van het werk in 20% van de tijd. Dan heb je je handen vrij voor andere projecten. Tijdens mijn traineeship mocht ik bijvoorbeeld meewerken aan het project van de overname van BBned en de integratie van de twee organisaties. Dat was ongelofelijk leerzaam.”

Jorran: “Continu ben je bezig om zowel de CEO als de CFO op ieder moment te voorzien van de juiste informatie. Wat voor informatie je moet vergaren, kan erg uiteenlopen, de ene keer ben je door het bedrijf aan het rennen om te checken of het probleem met het wc papier nou eindelijk is opgelost en de andere keer ben je ook verantwoordelijk voor de statements die Jeff maakt op een Capital Markets Day voor investeerders en analisten en dan lees je je eigen werk terug op nu.nl. Vooral dat is wat in mijn ogen dit traineeship zo bijzonder maakt. Wie heeft er na 6 maanden werkervaring nou al zo’n invloedrijke baan?”

Boudewijn: “Als je gevraagd wordt wat je in het CEO Trainee jaar doet, is daar geen standaard antwoord op te geven. Want je loopt niet zoals bij iedere andere multinational xy aantal afdelingen af, doet de bekende projecten en kijkt bottum-up mee wat je leuk vindt. Nee, de enige overeenkomst met andere traineeships is dat je voorbereid wordt op een baan binnen het bedrijf. Wat dit traineeship zo uniek maakt, is dat je de kans krijgt om top-down mee te kijken waarom er bepaalde management beslissingen worden genomen. Daarnaast kom je te weten wat voor informatie in bepaalde situaties er echt toe doet. Dat is uiteindelijk allemaal oefening baart kunst en om zo snel na je slagen over een schouder mee te kijken in echte situaties, dat leer je nergens.“

Jenny: “Je bent verantwoordelijk voor de voorbereidingen. Op één dag hebben de CEO en CFO soms wel twintig meetings over de meest uiteenlopende onderwerpen. Om elke meeting optimaal te benutten en snel te kunnen schakelen, moeten ze blind op jouw input kunnen rekenen. Na afloop van de vergadering zorg je ervoor dat alle vervolgacties worden uitgezet. Tijdens zo’n meeting is het best lastig om je mond te houden, maar je bent je op elk moment heel erg bewust van je rol. Als ik toch vragen of opmerkingen heb die misschien toch een ander inzicht kunnen brengen dan bewaar ik ze en bespreek ik het vaak later op een informeel moment met bijvoorbeeld een MT-lid.”

Lees hier meer wat de huidige CEO-trainee Jorran Muller en zijn voorgangers vertellen over het traineeship.
CEO Traineeship Tele2: echt een uitdaging
CEO Traineeship Tele2: doorgroei kansen

Deel dit bericht

Comments are closed.