Inkijkje in de wereld van ING – Young Colfield

0
Leestijd: 2 minuten

Elke laatste dinsdag van de maand organiseren wij onze ‘TEP lunch’. Hier zijn alle oud en huidige trainees van ons ING Top Engineer Program welkom om bij ons te lunchen en met elkaar bij te kletsen over zowel persoonlijke als inhoudelijke onderwerpen! Nieuwsgierig naar waar dit team zich mee bezig houdt? Lees de blog!

Elke laatste dinsdag van de maand organiseren wij onze ‘TEP lunch’. Hier zijn alle oud en huidige trainees van ons ING Top Engineer Program welkom om bij ons te lunchen en met elkaar bij te kletsen over zowel persoonlijke als inhoudelijke onderwerpen! Dit keer kwam het Banking of Things team van ING een meer inhoudelijke invulling geven aan deze lunch. Nieuwsgierig naar waar dit team zich mee bezig houdt? Lees het verslagje van Matthijs hieronder!

“Sommige mensen vinden de toekomst van technologie spannend en zelfs een beetje eng, anderen houden juist van nieuwe technologische gadgets en kunnen niet wachten ze te gebruiken. Maar bij ING gaan ze zelfs nog een stapje verder: zij wachten niet totdat ze nieuwe gadgets kunnen gaan gebruiken, maar anticiperen de consequenties ervan voor de financiële dienstverlening en voordat het goed en wel geïmplementeerd is! Het ‘Internet of Things’ is momenteel hot and happening in tech-land. Voor je het weet zal je koelkast zelf nieuwe melk voor je bestellen wanneer je het laatste pak opent. Dat is natuurlijk geweldig, maar het kopen van dingen, of dat nou door jou is of door je koelkast, betekent ook dat je ervoor moet betalen. Dat realiseerde ING zich ook en zijn ze mee aan de slag gegaan. Ze ontwikkelden een betalingssysteem waarmee ‘Internet of Things’ aangesloten spullen autonome betalingen kunnen doen: Banking of Things. Tijdens een live demo lieten ze zien hoe je een huurauto betalingen kan laten doen op het moment dat je instapt. Geen wachtrijen bij het loket, geen papierwerk. Hoe cool is dat? Deze TEP lunch gaf ons een klein kijkje in de toekomst… en de toekomst is awesome!”

Aanmelden voor het ING top engineer program

 

Deel dit bericht

Comments are closed.