Old Colfield starring Mark van Kessel, ING – Young Colfield

0
Leestijd: 4 minuten

Ook zo benieuwd naar wat onze mensen de hele dag doen? Onze stagiaire Kim ging langs bij oud ING trainee – oftewel ‘Old Colfielder’ – Mark, en vroeg hem het hemd van zijn lijf!

Alweer 2,5 week geleden ben ik, Kim, begonnen met mijn stage avontuur bij Young Colfield. Ik startte niet alleen, maar samen met een hele groep knappe koppen die het ING Top Engineer Program (ons IT Traineeship) volgen. Deze week zijn zij nog druk bezig met het afronden van een intensieve training (met een spannende eindpresentatie!) bij ons op kantoor, voordat zij volgende week naar onze buurman de ING verhuizen. Maar wat gaan ze daar nou eigenlijk doen, en hoe zullen zij dit ervaren?

Hoog tijd om eens een bezoekje te brengen aan Old Colfielder Mark van Kessel, back-end engineer bij de ING, die inmiddels alweer een jaar geleden is uitgestroomd binnen ING.

Hoi Mark! Leuk dat we samen kunnen kletsen over je tijd bij Young Colfield en ING. Als eerste ben ik benieuwd, wat heb je gedaan voordat je bij ons terecht kwam?
Nou eigenlijk best veel! Altijd al geïnteresseerd in IT, begon ik met mijn studie Technische Informatica. Tijdens die studie werd ik alleen ook steeds nieuwsgieriger naar andere studierichtingen. Ik ben toen gestopt met deze studie en gestart met een bachelor die een combi is van psychologie, neurowetenschappen en taalkunde. Hartstikke interessant, alleen kwam ik er tijdens mijn master Cognitieve Neurowetenschappen achter dat mijn interesse voornamelijk lag bij het theorie gedeelte, het doen van onderzoek bleek het voor mij niet te zijn. Na het behalen van mijn master ben ik toen gaan werken bij een technologiebedrijfje, waar ik al snel doorgegroeid ben naar team lead. Ik wist inmiddels dat IT dé sector is voor mij, alleen vond ik mijn baan niet uitdagend genoeg. Een traineeship leek mij een goede manier om mij binnen deze sector verder te ontwikkelen.

Als IT ’er heb je keuze genoeg als het aankomt op het vinden van een traineeship. Waarom heb je voor ons/ YC gekozen?
Toen ik 2 jaar geleden bij Young Colfield was aangenomen, was mij ook een contract aangeboden bij een groot IT consultancy kantoor. De belangrijkste reden dat ik voor Young Colfield heb gekozen is de kleinschaligheid, waardoor je niet als een nummer wordt gezien en er daadwerkelijk de mogelijkheid is voor persoonlijke aandacht. Het programma sprak mij daarnaast erg aan omdat je een vaste werkplek hebt bij een bedrijf met een goede IT- naam en waar je een zichtbare impact hebt. Als ik nu terug kijk, ben ik erg blij met mijn keuze. De trainingsperiode is namelijk ruim en ook zijn de trainingen niet puur technisch, er zijn meerdere uren per week ingeroosterd voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het voelt daarnaast als een community, zo veel leuke mensen waarmee activiteiten worden georganiseerd, sessies worden gehouden en borrels worden gedronken.

Hoe heb je het ING Top Engineer Programma ervaren?
Tijdens de opstart, kwam ik nog niet heel lekker van de grond. Door het hebben van weinig ervaring en de beperkte beschikbaarheid van mijn begeleider bij de ING, liep het stroef. Ik kon weinig vragen en had daardoor het gevoel dat ik niet verder kon. Je wordt in die zin een beetje in het diepe gegooid. Maar, als je zelf aanstuurt op verbetering en dus een probleem aankaart wordt er wel direct werk van gemaakt. Door het programma heb ik heel veel geleerd en ben ik op een leuke plek beland met gezellige, ervaren mensen. Je hebt ook daadwerkelijk inspraak in het bedrijf, bijvoorbeeld als het aankomt op design keuzes voor een app. De bijdrage die je levert is daarom ook echt zichtbaar.

En wat doe je dan nu precies voor werk?
Als backend engineer ontwikkel ik de software voor de ‘achterkant’ van de mobiel bankieren app van de ING. Met name dus de servers/diensten van ING waarmee de apps communiceren (dus niet de app zelf). In essentie de logica die achter de app zit, het verzamelen van de juiste data en dat op een veilige manier presenteren aan de apps, die het vervolgens weergeven. Dagelijkse werkzaamheden omvatten naast programmeren ook ontwerpen (uitdenken van de mogelijke/beste oplossingen voor een probleem), testen, monitoren en opleveren van software. Daarnaast ook meedenken met de klant en het bedrijf om een zo nuttig en klantvriendelijk mogelijk product neer te zetten en communiceren met andere teams om diensten goed samen te laten werken.
Dus ik heb ook inspraak over hoe functionaliteit er in de app uit zou moeten zien en wat prioriteit zou moeten krijgen etc, dat is erg tof!

Wat was je leukste moment?
Het moment dat je na met je team heel hard te hebben gewerkt aan een hoop veranderingen voor betaalverzoeken in de mobiele app, op vakantie bent en nieuwsartikelen op landelijke websites tegen komt waarin de verbeteringen geprezen worden. Super gaaf om op die manier de impact van je inspanningen te zien!

Kan je tot slot nog een advies meegeven aan onze (potentiele) trainees die aan het begin van het avontuur staan?
Op het moment dat je ergens tegen aan loopt of juist heel nieuwsgierig bent naar andere plekken of rollen binnen een bedrijf, gewoon aankaarten! Ik heb zelf ervaren dat er zo veel mogelijk is, zolang je het initiatief pakt. Succes!

Geschreven door: Kim Brandwagt

Op zoek naar een uitdagend IT traineeship, zodat je een kick-start kan maken van je carrière als software developer? En nieuwsgierig geworden na het verhaal van Mark? Check het programma hier. Of neem direct contact op met onze recruiter Anneloes (anneloes.van.der.meer@youngcolfield.nl). Wie weet tot snel!

Aanmelden voor het ING top engineer program

 

Deel dit bericht

Comments are closed.