Join the Baker network

0
Leestijd: 2 minuten

Hij is nu 6 jaar in dienst als Fiscalist medewerker binnen Baker & McKenzie en lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Van stagiair tot medewerker, hoe was die ervaring binnen een internationaal advocatenkantoor? Fiscalist Hub Stolker vertelt. 

Netwerken helpt

Ik bezocht in 2007 de Fiscale Bedrijvendag, een evenement die veel betrekking had op aan mijn opleiding. Ik heb veel gepraat met verschillende bedrijven, maar Baker & McKenzie reageerde al vrij snel en mocht al snel met mijn stage starten.

Ik werd meteen serieus genomen

Heel veel mensen binnen het bedrijf zijn of worden partner van Baker & McKenzie. Ik werd bij het begin van mijn stage goed ingewerkt door een van deze partners, waarmee ik regelmatig de voortgang kon bespreken. Ter voorbereiding werd mij gevraagd om een artikel te schrijven over een vaktechnisch overleg. Ik werd meteen als volwaardig medewerker behandeld, niet meer als student.

De balans bepaal je zelf

Je ziet vaak op televisie de typische Amerikaanse bedrijfscultuur waarbij mensen teveel tijd besteden aan hun werk en hun privéleven vergeten. Zelf was ik daar ook een beetje bang voor. Maar het viel juist heel erg mee. Zoals ik al zei, je wordt niet meer als student behandeld, maar je leert meteen je eigen verantwoordelijkheden te nemen en je tijd te managen.

Een hele waardevolle stage

De bedrijfscultuur is open en vriendelijk. Veel medewerkers binnen het bedrijf doceren ook bij diverse instellingen en vinden het niet erg om dingen uit te leggen. Voor mij was dit ook heel waardevol, omdat ik dit meteen kon toepassen in de praktijk. Ook stond ik direct in contact met cliënten, dan leer je de praktijk ook heel goed kennen. Als ik achteraf kijk, heb ik een hele waardevolle stage gehad en veel geleerd. Dat is ook de voornaamste reden geweest waarom ik hier wilde werken.

Tax Course als startbewijs voor een baan

Baker & McKenzie organiseert jaarlijks de Tax Course en ik mocht hier aan deelnemen toen het in Milaan werd georganiseerd. Het omvat drie leerzame dagen een gaf mij de gelegenheid om meer kennis op te doen over het bedrijf zelf, maar ook over het werk als een fiscalist.

Werken bij Baker & McKenzie

Baker & McKenzie is onlangs uitgeroepen tot advocatenkantoor met het internationaal sterkste merk in de Acritas’ Global Elite Law Firm Brand Index voor 2015. De organisatie is sterk aan het groeien en er zijn momenteel veel vacatures voor stages, young professionals en starters. De procedure bestaat uit een gesprek, en soms nog een extra capaciteitentest. Voor juristen wordt een assessment deel uit van de procedure. Ben jij klaar voor de uitdaging? Kijk dan snel voor de openstaande vacatures!

Deel dit bericht

Comments are closed.