Lisa bij Waterschap Hollandse Delta – NWT

0
Leestijd: < 1 minuut

Anders dan veel andere trainees, ben ik pas na mijn studie met de watersector in aanraking gekomen. Met mijn arbeidsrechtelijke achtergrond, is mijn huidige functie als Contractmanager bij waterschap Hollandse Delta wellicht verrassend. Ik houd wel van een uitdaging, vernieuwing en jezelf blijven ontwikkelen. Zodra ik van de Universiteit Leiden was afgestudeerd, wist ik dan ook dat ik niet hetzelfde pad wilde bewandelen als mijn studiegenoten. Toen ik het aanbod kreeg om als Contractmanager aan de slag te gaan heb ik volmondig ja gezegd. Ik zag dit als een mooie kans om mij te verdiepen in de watersector en het projectmatig werken, maar ook het werken voor een organisatie die nauw verbonden is met de maatschappij sprak mij aan.

Als contractmanager ben ik onderdeel van een projectteam (IPM) en op dit moment ben ik werkzaam voor het cluster Watersystemen. Ik denk mee over de strategie van een project en ben verantwoordelijk voor de aanbesteding en het toezicht tijdens de uitvoering van een project. Ik heb onder andere te maken met inlaten, natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen en dat is iets wat ik tijdens mijn studie nooit voor mogelijk had gehouden!

Tijdens mijn tweede maand bij het waterschap, kreeg ik het aanbod om deel te nemen aan het Nationaal Watertraineeship. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Hoe mooi is het om je als starter twee jaar lang te ontwikkelen als persoon, leider en in (sector overschrijdend) projectmatig werken?! De indruk die ik tot nu toe heb gekregen van het NWT (en van de watersector) is erg positief. Ik ben benieuwd waar ik over twee jaar sta als manager, maar vooral als persoon!

Lisa is trainee van april 2018 tot april 2020.

Deel dit bericht

Comments are closed.