Young Professional bij KPN Consulting

0
Leestijd: 3 minuten

Jesse is sinds oktober 2015 bij KPN Consulting in dienst als Young Professional. Een interessante achtergrond heeft hij zeker! Tijdens zijn master Methodologie en Statistiek ontdekte hij zijn natuurlijke aanleg voor statistiek en cijfers en zijn interesse in Big Data. Zijn vriendin was destijds Management Trainee bij KPN en adviseerde hem om te kijken naar de mogelijkheden die KPN Consulting voor hem in petto had. In mei 2013 begon Jesse beginnen als IT Professional bij de servicedesk van Call2, een dochteronderneming van KPN Consulting. “Starten bij Call2 is voor mij een hele goede beslissing geweest. Van de technische kennis die ik daar heb opgedaan profiteer ik momenteel als Technisch Consultant. 

Samenwerken met technisch specialisten, zowel intern als bij de klant, verloopt erg soepel omdat ik goed kan voorstellen hoe het werk in elkaar steekt en zelf ook mijn steentje kan bijdragen.” Door training te volgen en certificeringen te behalen bracht hij zijn technische kennis op peil en kon hij al snel aan de slag bij KPN Consulting op de afdeling Advisory.

Toen hij begon bij Advisory werd hem gevraagd of hij direct als professional op de afdeling wilde beginnen of liever het Young Professional programma wilde volgen. Jesse koos voor het Young Professional programma. “Als Young Professional ben je continue bezig met je eigen ontwikkeling door het volgen van trainingen en het behalen van andere certificeringen. Ook krijg je een volledig beeld van de organisatie en de verschillende doelportfolio’s en leer je veel collega’s kennen. Zo raak je dus heel snel bekend binnen KPN Consulting.”

Sinds november 2015 is Jesse, samen met twee Young Professionals en een floorwalker, werkzaam bij een Microsoft Office 365 migratieproject bij onze klant Royal IHC in Kinderdijk Op een prachtige locatie, op steenworp afstand van rivier de Noord en met uitzicht op de Molens van Kinderdijk. Binnen dit project is hij verantwoordelijk voor de technische aspecten ende projectleiding. Dit houdt in dat hij de schakel is tussen KPN Consulting en IHC. Ook werkt hij nauw samen met de interne medewerkers van IHC. Voordat de accounts volledig naar Office 365 gemigreerd kunnen worden, maken we in Active Directory en Microsoft Exchange aanpassingen. Zo verloopt het proces zo soepel mogelijk en hebben de gebruikers weinig tot geen last van de migratie. Dat de gebruiker zo min mogelijk merkt van de migratie is een punt wat zwaar weegt voor IHC omdat de migratie relatief veel impact heeft op de IT-inrichting. Het project bedroeg in eerste instantie de migratie van 600 accounts. Dit was een bewuste keuze omdat IHC eerst de impact van de migratie wilde inschatten op de business. Daarnaast was het de vraag hoe KPN Consulting zou presteren op dit project. Nadat de eerste fase van de migratie was voltooid bleken IHC en KPN Consulting een uitstekende match te zijn en sprak IHC het vertrouwen naar KPN Consulting uit om ook de tweede fase van het project samen uit te voeren. De tweede fase zal de migratie van de resterende 2000 accounts betreffen. Het realiseren van deze doelstelling is momenteel in volle gang.

De komende tijd wil Jesse ook bij andere klanten projecten doen waar hij zijn klantkennis kan vergroten en zijn technische ontwikkeling voortzet. Zo hoopt hij zich op den duur te ontwikkelen tot technisch consultant of architect. Ontwikkeling is hetgeen wat hem het meest aantrekt aan KPN Consulting. “Je krijgt hier de kans je voortdurend te blijven ontwikkelen en aan hele mooie projecten te werken. Dit is niet alleen voor nu heel mooi maar iets waar je de rest van je carrière profijt van hebt.”

Bij KPN Consulting spreken wij vol trots over onze medewerkers. Wil je meer persoonlijke verhalen lezen of kijken welke carrièremogelijkheden KPN Consulting jou te bieden heeft? Neem dan een kijkje op onze werken-bij site

 

Deel dit bericht

Comments are closed.