Van Philly naar Frankfurt

0
Leestijd: 3 minuten

Robin van Rijn

Trainee IT

Sinds 1 oktober 2015

Nog een paar weken, dan verhuis ik voor een half jaar naar Frankfurt. Eén van de dingen die me het meest aanspraken toen ik op internet het ING Traineeship tegenkwam, was de kans om naar het buitenland te gaan. Reizen heb ik altijd leuk gevonden, ik wil veel van de wereld zien, mensen ontmoeten en culturen leren kennen. Na mijn studie heb ik in m’n eentje een reis door de VS gemaakt. Vanuit New York ben ik per trein naar Philadelphia, Washington, Chicago en San Francisco gereisd. Als je dan toch zo’n enorm land doorkruist, dan het liefst met de trein had ik bedacht. Vliegend zie je niks. Het was geweldig, indrukwekkend en door de manier van reizen ook heel relaxed. Alleen reizen is ook lekker, ik kon doen wat ik wilde. Je zit nergens aan vast, hoeft niets te overleggen en je komt onderweg mensen genoeg tegen. Ik vond het super leuk om een tijdje in een andere omgeving te zijn.

Ik maak me dan ook totaal geen zorgen of ik het in Frankfurt naar mijn zin ga hebben. Duitsland is natuurlijk niet bepaald ver weg. Twee van mijn collega-trainees gaan naar Singapore, dat zal qua cultuurverschill een stuk spannender zijn. Maar wie weet, misschien vergis ik me en kom ik straks in een totaal andere wereld terecht…

Ik ken in elk geval al een aantal van de Duitse trainees met wie ik straks zal werken. Die heb ik in december al ontmoet tijdens het Inspire event. Tijdens dat event komen alle trainees vanuit de hele wereld, per jaargroep, twee weken bij elkaar. Dat is enorm inspirerend en je leert er heel veel mensen kennen. Toevallig werkte ik in een crossfunctionele groep samen met twee Frankfurtse trainees. Die kenden weer andere trainees, afijn, dat ging vanzelf.

In Nederland werk ik bij de Innovation Studio, een heel informele omgeving met veel jonge mensen, een hoop energie en een manager in oranje broek. Geen pakken nee, het is super relaxed. Ik hoop dat de sfeer in Duitsland straks hetzelfde is. Daar ga ik werken in het International Advanced Analytics Team, ook een innovatief, jong team met mensen uit de hele wereld. De voertaal in het team is Engels, maar natuurlijk moet en wil ik wel Duits leren. Dat moet ik nog even regelen. En o ja, ik moet in juni mijn CFA level 1 examen ‘nog even’ halen. Ik ben er al druk mee bezig, want dit wordt nog een uitdaging hoor. Het CFA (Chartered Financial Analyst) is een internationale financiële opleiding; trainees zijn sinds oktober verplicht het eerste van de drie delen van het programma te doen. En dat is al heavy genoeg, vooral voor iemand zonder financiële achtergrond zoals ik. Er staat zo’n driehonderd uur studietijd voor en het slagingspercentage is 44%. Slik. Ik hoop dat er door de verhuizing naar Duitsland en alle nieuwe indrukken niet al teveel vertraging in mijn studie komt. Keep u posted, de volgende keer bericht vanuit Frankfurt!

‘Ik hoop op eenzelfde sfeer in Frankfurt als bij de Innovation Studio in Amsterdam’

Over Robin
Robin deed een Bachelor Informatica aan de UvA en een Master Information Sciences aan de UvA en de VU. Na het afronden van zijn scriptie en voor de start bij ING reisde hij drie weken per trein door de Verenigde Staten. Hawaï en Argentinië staan bovenaan zijn lijstje met volgende bestemmingen. Robin speelt waterpolo, tot een paar jaar geleden nog in de Hoofdklasse en het nationaal jeugdteam. Nu is hij keeper van Heren 1 van de Aalscholver in Almere. Ook traint hij een jeugd- en een dameswaterpoloteam.

Deel dit bericht

Comments are closed.