Management ICT trainee – Typische dag Rabobank

0
Leestijd: 2 minuten

Stel je even voor

Ik heet Klaas de Bont, ik ben 26 jaar en ik was in 2012 begonnen als Management ICT trainee. Ik heb mijn studie gedaan aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Een Bachelor in International Business Administration en een Master in Business Information Management. Ik was in 2012 begonnen aan het Management Traineeship ICT.

Beschrijf eens een ‘typische’ werkdag: je komt in de ochtend naar je werk en dan…? 

Het begint ’s ochtends met de keuze waar je gaat werken. Ons kantoor in Utrecht waar ik veel zit is helemaal unplugged ingericht, volgens het Rabobank idee van ‘het nieuwe werken’. Afhankelijk van wat ik die dag gepland heb zoek ik een werkplek voor overleg, concentratie of samenwerken. Drie keer per week heb ik na de lunch een ‘stand up’ met het projectteam. Dit is een korte meeting waarbij iedereen vertelt waar hij aan werkt, en wat er al is afgerond. Daarna ben ik weer up-to-date over de voortgang van het project en vaak levert dit acties voor mij op om op te pakken. Bijvoorbeeld overleg met mijn opdrachtgever of een call met onze leverancier. ’s Middags werk ik wat plannen uit en probeer ik vooruit te kijken hoe het project loopt ten opzichte van de planning. Ook is er vaak aan het eind van de dag een koffiemoment om met collega trainees bij te praten over waar zij mee bezig zijn of om gezamenlijke trainingen voor te bereiden.

Interessant? Lees dan ook over anderen hun ervaringen of pak wat tips mee!

Aan welke opdrachten heb je tot nu toe gewerkt? 

Mijn huidige opdracht is heel interessant en belangrijk voor de bank. Onze klanten maken steeds meer gebruik van Internetbankieren en onze mobiel bankieren app. Daarom is het belangrijk om te weten hoe onze website wordt gebruikt. Welke pagina’s het meest bezocht worden en hoe bezoekers er doorheen klikken en kijken. Het project waar ik nu verantwoordelijk voor ben, realiseert voor marketeers en webanalisten de juiste software om deze webstatistieken te analyseren. Hierdoor kan uiteindelijk de Rabobank website verbeterd worden. Het is een prachtig project om aan bij te dragen en een heel technische uitdaging om dit te realiseren binnen onze ICT-infrastructuur.

Wil je net zoals Klaas ook een ICT traineeship aangaan? Kijk dan snel op Moongro voor jouw unieke kans!

Deel dit bericht

Comments are closed.