Een interview met een PwC werknemer in Sydney

0
Leestijd: 2 minuten

Jorien Starreveld  is werkzaam bij PwC. In onderstaand interview beschrijft zij haar functie en de mogelijkheden die PwC te bieden heeft.

Werken er veel mensen uit het buitenland bij PwC?
In onze Business Unit in Amsterdam werken mensen van veel verschillende nationaliteiten, onder andere uit Amerika, Italië, Australië, Zweden en Japan. Net zoals mensen vanuit Nederland voor langere tijd naar het buitenland gaan, komen ook mensen vanuit een buitenlands kantoor voor korte of lange tijd in Nederland werken.

Wat voor mogelijkheden biedt PwC net afgestudeerde studenten aan?
PwC is een hele goede leerschool, omdat je veel verschillende soorten bedrijven leert kennen. Het is heel interessant om een kijkje in de keuken te kunnen nemen van verschillende bedrijven. Dit kan zowel bij beursgenoteerde bedrijven als MKB. De leercurve is enorm steil en iedere dag leer je wat nieuws. PwC biedt een starter ook veel mogelijkheden, zowel qua groei in kennis als persoonlijke groei. Wanneer je start bij PwC krijg je bijvoorbeeld een aantal cursussen op zowel technisch als soft-skills gebied. Zo zorgen ze ervoor dat je goed voorbereid naar jouw eerste klanten gaat. Daarnaast werk je altijd in een team, waarin je gecoacht wordt door meer ervaren teamleden. Ook van deze coaching kun je veel leren.

Waar ziet u zichzelf over tien jaar?
Over tien jaar woon ik wel weer in Nederland en hoop ik dat ik nog steeds een hele leuke baan heb. Of ik nog steeds bij PwC werk, dat weet ik nog niet. Ik vind dat je altijd van tijd tot tijd moet bezien of je nog steeds blij bent met wat je doet. Op dit moment heb ik het nog steeds heel erg naar mijn zin en zijn er nog zoveel dingen die ik kan leren. Dus ik ga eerst genieten van de komende twee jaar hier in Sydney!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.