Job: Marketing Communications Consultant

0
Leestijd: 3 minuten

Bilfinger Tebodin levert wereldwijd consultancy- en engineering diensten. Mijn opdracht als marketing communications consultant bestaat voor 50% uit Marketing & Communicatie voor Noord-West Europa en voor 50% uit Corporate PR & Communicatie bij Bilfinger Tebodin.

De werkzaamheden

Ik heb een ontzettend veelzijdige opdracht! Mijn werkzaamheden variëren van korte klusjes zoals het schrijven of redigeren en plaatsen van nieuwsberichten op de website en op social media tot langer lopende projecten zoals het uitwerken van een nieuwe propositie voor één van onze Business Lines, het uitrollen van een AdWords strategie voor onze website, het meedenken aan de nieuwe website tot het meewerken aan ons tweejaarlijkse magazine: Bilfinger Tebodin World.

3D geprinte fabrieken

Een leuk project om aan mee te werken was het ontwikkelen van een nieuw beursconcept dat net getest en klaar is om te gebruiken. We hebben 3D modellen geprint van fabrieken in verschillende sectoren waarin Bilfinger Tebodin actief is. Op deze fabrieken zijn markers geplaatst. Wanneer je met een van de IPads bij het beursconcept een fabriek scant, opent er sector specifieke content op de IPad die gebaseerd is op onze radio commercials en kan de gebruiker enkele filmpjes bekijken. Met de 3D geprinte fabrieken op de beurswand is het een mooie aandachtstrekker op de beurs geworden die daarnaast zorgt voor interactie met beursbezoekers.

Een dag als Marketing Communications Consultant

08.00 uur: Ik kom aan op kantoor. Ik begin met het pakken van een lekkere kop koffie. Daarna verdiep ik me met de AdWord zoeker van Google in welke AdWords keywords goed zijn om in te kopen voor de webpagina van ons Smart Energy Program. ’s-Ochtends is het meestal lekker rustig en hierdoor word je niet afgeleid.

09.15 uur: We zijn geplaatst in de top 100 beste werkgevers in Rusland. De marketing manager vraagt of ik een nieuwsbericht wil plaatsen op de website en op onze social media kanalen.

11:00 uur: Ik ga werken aan een nieuwe propositie in de farma sector. Na onze toegevoegde waarde in deze markt te hebben besproken met de business developer en de marketing manager ga ik aan de slag.

12:30 uur: Lunch

14:00 uur: Ik overleg met de PR director over mijn PR werkzaamheden van deze week. De nieuwe conceptversie van ons tweejaarlijkse magazine Bilfinger Tebodin World is binnen en we bekijken samen hoe het geworden is en waar we nog gaan wijzigen in tekst en opmaak.

15:30 uur: Ik bel met een project manager in Servië om enkele vragen te stellen over zijn project waarover we een verhaal opnemen in Bilfinger Tebodin World. Ik vraag door naar onze toegevoegde waarde voor de klant en details van het project. Vervolgens geef ik dit door aan onze tekstschrijver.

16:15 uur: Door onze naamswijziging moet onze Sales App worden aangepast. Ik loop de app door en zorg dat onze oude naam overal wordt vervangen door de nieuwe. Dit is een mooie klus om aan het einde van de dag te doen.

17:30 uur: Rond half 6 rond ik meestal af en ga ik voldaan naar huis! Ik heb veel gedaan, de meeste korte werkzaamheden afgerond en met de langer lopende projecten ga ik morgen weer verder.

Omgaan met verschillende typen mensen

Het voornaamste dat ik aan de trainingen van Skyscrapers heb overgehouden is het omgaan met verschillende typen mensen. Mensen hebben verschillende voorkeuren, de een houdt van cijfers, de ander denkt meer abstract, sommige mensen zijn introvert en anderen zijn extravert. Door het aanpassen van je communicatiestijl aan verschillende typen mensen kan je de samenwerking bevorderen.

“We zijn vrij nuchter en hardwerkend bij Bilfinger Tebodin. Daarnaast wordt er regelmatig geborreld aan het eind van de werkweek of uit eten gegaan.”

Ik heb voor Skyscrapers gekozen omdat ik tijdens de gesprekken het idee kreeg dat zij de functie voor mij konden vinden waarnaar ik op zoek was. Ik heb een jaar gewerkt in sales en merkte dat ik het strategische aspect uit mijn master Marketing Management mistte. De functie als Marketing Communications Consultant bij Bilfinger Tebodin is precies wat ik zocht. Daarnaast zie ik de trainingen die ik gedurende een jaar krijg van Skyscrapers als een bijkomend voordeel.

Meer lezen over werken bij Skyscrapers? Klik hier

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.