Merve Renda Stage HR – Hoofdkantoor Ahold Delhaize

0
Leestijd: 2 minuten

“Ooit begon ik als caissière en nu werk ik op de HR-afdeling!”

Sinds mijn 16e was ik werkzaam in het XL-filiaal in mijn woonplaats Alkmaar. Dit was voor mij het ideale bijbaantje: dichtbij huis, leuke collega’s, goed te combineren met school en voldoende uitdaging met doorgroeimogelijkheden. Binnen enkele jaren ben ik doorgegroeid tot teamleider bij de kassa-afdeling. Daarnaast heb ik mijn bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de VU afgerond en vervolgde ik mijn studieloopbaan met de masteropleiding Communicatiewetenschap aan de UvA. Het zat me dwars dat ik bijna klaar was en maar relatief weinig werkervaring had opgedaan. Ik besloot daarom om op zoek te gaan naar een vrijwillige stage. Al snel kwam ik uit bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam bij de functie stage HR!

Stage HR

Het stage aanbod op de website was heel ruim en al gauw kwam ik uit op vacatures die raakvlakken hadden met communicatie en HR. Ik besloot te solliciteren en al gauw vervulde ik de uitdagende functie: stagecoördinator. Als stagiaire was ik verantwoordelijk voor alle stagiaires op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize. Ik beheerde de stagevacatures op de website, deed de eerste stappen van de werving en selectie en schakelde veel tussen managers en kandidaten. Naast het regelen van administratieve taken en contracten organiseerde ik ook diverse activiteiten om de stagiairs de ‘Ahold Experience’ te geven. Denk hierbij aan maandelijkse borrels of uitjes naar het distributiecentrum. Naast deze gezamenlijke activiteiten voerde ik ook persoonlijke welkomstgesprekjes met stagiairs die onlangs waren begonnen. Zo konden ze op een laagdrempelige manier ontdekken wat de ‘must-knows’ en de ‘nice-to-knows’ zijn.

Iedere dag beter

Gedurende mijn tijd als stagecoördinator werd ik meegenomen in het proces waarbij het nieuwe Career Center werd opgezet. De bedoeling was dat alle stagewerkzaamheden nu vanuit het Career Center, een gloednieuwe afdeling, geregeld moesten worden. Als stagiair werd ik veel betrokken om hierin mee te denken. Hierbij kreeg ik echt de kans om het stagebureau te verbeteren en naar een hoger niveau te tillen. Met de komst van het Career Center heb ik er uiteindelijk zelfs een baan aan overgehouden! Zo ben ik doorgegroeid van de winkel naar het hoofdkantoor. Eigenlijk kan ik zeggen dat ik ben opgegroeid met Albert Heijn!

Een rugzak vol ervaringen

Tijdens een stage bij Ahold Delhaize heb ik veel verantwoordelijkheid gekregen waarbij er tevens voldoende ruimte was voor eigen initiatief. Dit wordt ook erg aangemoedigd binnen het bedrijf. Uiteindelijk moet je het zelf doen, maar juist hierdoor heb ik veel geleerd waardoor ik denk dat je als persoon goed tot je recht komt. De gezelligheid met de andere mede-stagiairs is ook zeker noemenswaardig. Ik kan in ieder geval terugblikken op een leuke een leerzame stageperiode!

Deel dit bericht

Comments are closed.