7 Eigenschappen die Young Colfield in mij aanwakkert

0
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen oktober ben ik begonnen bij Young Colfield. Daar terecht komen was voor mij best een zoektocht. Want.. waar voel ik me thuis? Nu ik hier een paar maanden zit, een prachtige wintersport met YC heb meegemaakt en al veel heb geleerd op mijn eerste opdracht weet ik wel dat dit een goede plek is voor mij. Daarom neem ik jullie graag mee in ‘7 eigenschappen die Young Colfield bij mij aanwakkert’.  

Als eerste: ‘Eerlijkheid’. Bij Young Colfield werken we naast professionele ontwikkeling ook aan onze persoonlijke ontwikkeling. Dit lijken twee losse begrippen, maar uiteindelijk leer ik hier dat deze hand in hand gaan. In coach-gesprekken kan ik niet aan mijn Talent Manager vertellen dat ik het wel red, als ik eigenlijk door de bomen het bos niet meer zie. Ik heb geleerd dat ik pas echt verder kom, als ik eerlijk durft te delen wat me tegenhoudt en waar ik mee zit. Eerlijkheid wordt beloond met een lieve glimlach en bemoedigende woorden.  

‘Saamhorigheid’ is een tweede eigenschap die iedereen bij onze club wel kent. Samen ben je één groep. Young Colfield voelt als mijn werkfamilie. Ik heb hier een tweede thuis gevonden waar ik kan ontdekken en spelen. Heerlijk! Samen met mijn team ben ik aan het avonturieren. Fijn om die expeditie naar onszelf met elkaar te delen. Daarnaast leer ik in andere sessies van andere trainees hoe zij hun werk aanpakken en dit combineren met hun eigen dromen en wensen.  

Als derde eigenschap heb ik mijn ‘creativiteit’ herontdekt. Young Colfield bruist van de creativiteit. We zijn een groep jonge honden die maar al te graag én op ieder vlak hun hands-on en will-do mentaliteit in willen stoppen. De trainees die tussen een opdracht in zitten zijn beschikbaar en zitten op ‘de bank’. Stilzitten doen we alleen niet. Zo geven we als ‘crowd’ samen advies aan organisaties. Ook doen we maar wat graag mee aan Battle of Concepts. Net voor mijn eerste opdracht bedacht ik met een kleine groep trainees voor de Rijksoverheid een app om jongeren meer groente en fruit te laten eten. We werken ideeën met veel plezier en creativiteit uit. Daarnaast heb ik al menig YC-er betrapt op creatieve omgang met tafelvoetbal spelregels.

‘Multi-tasking’ is een vierde eigenschap die Young Colfield bij mij aanwakkert. Want naast een gave opdracht van 40 uur, zijn er ook waardevolle inspiratie en strategiesessies, crowd consultancy dagen en natuurlijk de gezellige vrijdagen op kantoor. En daarnaast wil ik ook nog eens weten hoe   het met mijn teamgenoten gaat op opdracht. En oh ja, zijn er nog leuke verhalen van wintersport? 

Eén van de gaafste eigenschappen vind ik persoonlijk de vijfde: ‘Durf’. Heb je een idee? Bij Young Colfield doe je mee. Ik word aangemoedigd om mijn ideeën op tafel te leggen en iedereen kijkt mee hoe we dat idee uitvoerbaar kunnen maken. Ik heb al vrij snel geleerd diep te zwemmen zonder zwembandjes. Twee weken na mijn start begon ik op een opdracht waarbij ik 1000% meedraaide in een project. Ik was opeens niet alleen een trainee, maar ook een projectmedewerker. En dat had ik zonder YC niet gauw gedurfd. “Ga maar, want je kan het”. 

Dat staat in verband met ‘Positiviteit’. Want als zesde eigenschap is er geen één Young-Colfielder die niet positief in het leven staat. Ik was me al bewust van de kracht van positiviteit, maar bij Young Colfield leerde ik ook deze te combineren met realistisch zijn. We genieten vol van alle mooie ontwikkelingen. We vieren nieuwe opdrachten en successen. En ook de vervelende situaties mogen er zijn, want die horen er ook bij in het leven. Bovendien positiveren we ook de kleine dingen: lekkere borrelnootjes op de vrijdagmiddag worden dan ook bejubeld door verschillende collega’s.  

Misschien denk je nu: ‘Dit is toch allemaal wel erg mooi om waar te zijn?”. Deels is dat ook zo, want wij hebben ook wel eens een baaldag, een chaotisch moment wat net niet past bij je eigen verwachtingen in je werk als projectmedewerker, of een momentje te kort aan me-time. Maar dat bespreken we, gewoon luchtig onder het genot van een biertje, en soms ook met een brok in je keel tijdens een coachingsgesprek. Maar het mooiste is dat je zult zien dat je dan zo weer het licht ziet. Wees daarom welkom om eens langs te komen voor een goede dosis YC! Ik gun het iedereen. En daarmee sluit ik ook af, want de zevende eigenschap raad je vast al: Wees jezelf en geniet.  

Deel dit bericht

Comments are closed.