Mijn netwerk bracht me 3 banen

0
Leestijd: 2 minuten

Voordat ik aan mijn traineeship begon, vroegen ze me een aandeelhoudersvergadering voor de Raad van Bestuur te organiseren. Dat is heel goed voor mijn carrière geweest. Het heeft me namelijk een enorm netwerk vol personal assistants opgeleverd, die op hun beurt belangrijk voor mijn loopbaan zijn geweest. Deze contacten leverden me later twee functies op. Zo startte ik bij Corporate Clients in Zwolle en was ik Credit Structurer in Roemenië. Na de overname van ABN AMRO heb ik bij Deutsche Bank en BNP Paribas gewerkt. En daarna maakte ik een uitstapje naar de Amsterdamse horeca. Al deze werkgevers hebben mij het inzicht gegeven dat ABN AMRO een mooie werkgever is. Nu ben ik dan ook weer terug bij de bank. Ook mijn terugkeer heb ik weer te danken aan een van mijn oude contacten.

Confronterende spiegel

Het traineeship en de omgang met andere trainees leerde me onder andere dat ik vaak te zelfverzekerd overkwam, wat bepaalde verwachtingen schept. Die intensieve samenwerking met je gelijkgestemden is een enorme eyeopener geweest. Zij wezen me haarfijn op mijn verbeterpunten. Confronterend was het wel. Je studententijd is een stuk gemakkelijker. Na vier maanden had ik mijn buik wel een beetje vol van al die feedback. Maar het heeft wel geholpen. Ik ben me nu veel bewuster van mijn kwaliteiten, stel me toegankelijker op en waardeer verschillen in anderen veel meer.

De zachte kant

De softe kant maakt het traineeship extra leuk. De trainingen in zelfleiderschap, de mentorbegeleiding en vooral de groep. Tussen een aantal van ons was er zo’n klik dat we samen vijf weken door Nieuw-Zeeland zijn gereisd! Ik heb er dus echt vriendschappen aan overgehouden. Tot op de dag van vandaag bestaan die nog steeds. Bijzonder, toch? Ook dat is een kant van het traineeship. Mijn tip is: maak optimaal gebruik van alle kansen die je geboden worden. Kies je eigen weg, heb lef, sta open voor anderen en vooral: wees authentiek!

Carrièregroeimeter

  • 1998 – 2005: Financial Economics, Universiteit Tilburg
  • 2005 – 2005: Stage ABN AMRO
  • 2005 – 2005: Projectmanager ABN AMRO
  • 2006 – 2007: Traineeship ABN AMRO
  • 2006 – 2008: Credit Portfolio Manager, Corporate Clients
  • 2008 – 2010: Senior Credit Analyst, ABN AMRO
  • 2010 – 2010: Senior Credit Officer, Deutsche Bank Nederland N.V.
  • 2010 – 2013: Senior Credit Analyst, BNP Paribas
  • 2013 – 2014: General Manager, Beiaard Groep Nederland
  • 2014 – heden: Relationship Manager Franchise Clients

Blogger: Hein Brekelmans – Relationship Manager Franchise Clients.

Deel dit bericht

Comments are closed.