OchtendMensen – Eigen patronen in denken, voelen en handelen.

0
Leestijd: 2 minuten

Je eigen patronen in denken, voelen en handelen
leren kennen

Als je studeert, leer je om vooral op je ratio af te gaan. Je hoofd is leidend voor de academische prestaties die je levert. Van analytisch essay tot genuanceerde these: je verstand leidt de weg. Maar onder dat verstand liggen patronen die steeds terugkeren in hoe jij denkt, voelt en handelt. Wij, OchtendMensen, vertellen hier meer over. Lees gauw verder!

In de opleiding van OchtendMensen zitten veel aanknopingspunten om je eigen patronen te ontdekken en ermee te werken. Dat doen we onder andere in het leeratelier Grenzen & Balans; in de wandelgangen bij OchtendMensen ook wel het leeratelier Boksen genoemd. Dit leeratelier is veelbesproken onder onze
adviseurs. Want wie durft een klap uit te delen? Hoe reageer je op een klap, en wat zegt dat over jou?

Ook Ochtendmensen-adviseur Elske Rotteveel mocht – na lang verheugen – eindelijk de bokshandschoenen aantrekken. In deze blog neemt ze jullie mee in haar ervaring en vertelt ze dat boksen een onthullende manier blijkt om jezelf te leren kennen.

Je eigen leervraag als rode draad

In ons leeratelier Grenzen & Balans leg je samen met coach, voormalig bokser en karatekampioen Robin van Soolingen je eigen patronen bloot.

Op een vrijdagochtend, in een kleine groep, in sportkleding en met lichtelijk zenuwachtige koppies starten we met een gesprek. Robin vertelt over zichzelf, en na zijn indrukwekkende verhaal over zijn leven vertellen wij over onszelf. Vooraf hadden we nagedacht over wat we graag wilden onderzoeken in dit leeratelier en wat we wilden bereiken. Robin pelt onze voorbereiding vakkundig af tot de kern, waarna het boksen kan beginnen. We leren de basistechnieken van boksen, en we starten met een aantal opdrachten.

Boksen als middel om patronen te herkennen

In één van de opdrachten tijdens het leeratelier Grenzen & Balans vraagt Robin ons om in de bokshouding te gaan staan. Individueel probeert hij ons met duwen uit balans te brengen en vraagt wat er gebeurt. Wat wil je doen als je uit balans raakt? Blijf je ademen? Corrigeer je de houding snel? Of zet je een stapje de andere kant op?

Ook mij geeft Robin een paar flinke zetten. Ik pas me aan, maar heb ook de neiging om me naar hem toe te keren en een flinke duw – of rechtse directe stoot – terug te geven. En dat ziet Robin. Ik onderdruk mijn eerste impuls; een voor mij herkenbaar patroon. Ook mijn collega’s kunnen hun manier van boksen verbinden aan hun werkwijze en denkpatronen. We sluiten af met een kort gesprek. Dit leeratelier heeft voor mij waardevolle inzichten opgeleverd over mijn manieren van denken, doen en werken. Daarvan ben ik me nu niet alleen meer bewust, maar ik kan er ook verder mee aan de slag. Die rechtse directe boksstoot zal nog wel van pas komen.

Wil je meer weten over solliciteren of werken bij OchtendMensen, neem dan contact met mij op. En meer over solliciteren of je inschrijven voor onze inhousedag lees je hier.

Ook benieuwd naar de talentpool van Moongro; wat een Talentpool precies is en waarom jij je zou moeten inschrijven kun je lezen in de blog: ‘’Hulp bij het vinden van jouw droombaan?’’. Ook kun je in dit blog een FAQ vinden voor eventuele vragen die jij na het lezen van dit blog nog hebt.

Ben je al aan het werk, maar mis je een deel reflectie? De OchtendMensen-Academy staat ook open voor jonge professionals uit andere organisaties. Ook de junior-adviseurs van onze moederorganisatie TwynstraGudde volgen ons opleidingstraject. Wil je meer weten over deze mogelijkheid? Neem dan contact
met op met onze Talentmanager Noëlle van den Boom!

 

Share.

Comments are closed.