Old colfield starring @Roel Franken – Young Colfield

0
Leestijd: 3 minuten

Liselotte interviewde oud Talent Programmer Roel over zijn tijd bij Young Colfield. Dit resulteerde in een ochtend met goede koffie, mooie ervaringsverhalen en gezelligheid. Of zoals ze in Brabant zouden zeggen: ‘da war verrèkes skôn met Roel in Utrecht’! Nieuwsgierig naar het interview? Check deze blog!

Het is woensdagochtend als ik Roel ontmoet bij 30ml Coffee Roasters in Utrecht. Hij heeft het Talent Program enkele maanden geleden afgerond en ik ben datzelfde traineeship net begonnen. Reden genoeg om hem eens uit te horen over zijn ervaringen! Voor me heb ik een vrolijk gezicht en een zwarte koffie. Open, pragmatisch, creatief. En onmiskenbaar een Brabander. Een goede basis voor een leuk gesprek!

Op dit moment is Roel als ZZP-er aan de slag bij Economic Board Utrecht, waar hij ook zijn tweede opdracht gedaan heeft. Binnen de afdeling Trade ondersteunt hij Nederlandse bedrijven die willen uitbreiden naar het buitenland. De focus hierbij ligt op bedrijven die vallen onder de noemer “Groen, Gezond, Slim”. Een voorbeeld van een initiatief waar Roel recentelijk bij betrokken was, was “het realiseren van een expositie in München waar creators van sustainable fashion uit Amsterdam en Utrecht de mogelijkheid kregen Duitse markt voor zich te winnen”. Wat er nu op het programma staat? “Het organiseren van een event voor Nederlandse bedrijven uit de life sciences en health sector die naar Amerika of Canada willen”.

Wat hij zo leuk vindt aan zijn huidige baan, is de afwisseling en een zekere mate van vrijheid. “Binnen de lijntjes kan ik zelf bepalen wat ik doe. Wat ik bij Young Colfield ontdekte, is dat ik het meeste plezier uit een opdracht haal wanneer ik de ruimte krijg om mijn eigen invulling te geven. Natuurlijk zijn er ook gewoon dingen die moeten. Maar als je mij een centimeter ruimte geeft, dan pak ik er vijf”. Vrijheid is voor Roel een belangrijk thema, zowel nu als tijdens zijn traineeship. Het stelt hem in staat zijn creativiteit te gebruiken, zelf te ontdekken, en verantwoordelijkheid te nemen voor het vinden van een oplossing. Dit alles kon hij mooi kwijt binnen zijn eerste opdracht bij IKEA, waarbij hij zich bij wijze van side-project stortte op een toepassing van een statistische analyse van het intranet gebruik. “Klinkt misschien niet zo spannend, maar dat was echt míjn ding”.

Binnen het Talent Program ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Ik ben dan ook benieuwd welke training voor Roel het meest waardevol geweest is. “Het feit dat je alle trainingen met je team doet, is eigenlijk het meest waardevol. Je komt er al snel achter dat je allemaal dezelfde training volgt, en er toch hele andere dingen uit haalt. Dat proces vond ik het meest leerzaam. Als ik nu tegenover iemand zit op wie ik geen grip kan krijgen, kan ik dat met rust laten. Het gaat er niet meer om wie gelijk heeft, maar dat er meerdere waarheden bestaan – en dat die naast elkaar kunnen bestaan”. Ook ben ik benieuwd wat je onmogelijk uit een boek of training kunt halen, maar wat je echt leert door “met je poten in de klei” te staan. Roel hoeft daar niet lang over na te denken. “Er bestaan veel methoden over hoe je iets het best of snelst gedaan krijgt, maar uiteindelijk draait het altijd om menselijk contact. Tijdens een van mijn opdrachten heb ik van begin af aan veel gelachen met een team IT-ers, al hoefde ik met hen niet direct samen te werken. Veel later pas moest er een bulk IT-werk verzet worden. Dit ging verrassend snel, omdat de relatie al opgebouwd was. Met oprechte interesse en het belangeloos helpen van anderen kom je uiteindelijk het verst”. Dat Roel tijdens zijn traineeship ook handig is geworden in het richting de borrelhoek meppen van stressballetjes (met kartonnen koker als knuppel, en de pitcher gepositioneerd bij de printer), komt wellicht later nog eens van pas.

Zijn derde opdracht, bij Dienst Justitiële Inrichtingen, heeft hem het meest verrast. “De wereld van mensen in detentie is zo anders dan onze eigen leefwereld, dat zet je echt weer even met twee benen op de grond”.

Terwijl het tweede rondje Americano’s voor ons wordt neergezet, ontdekken we dat we allebei een tijdje in Sydney gewoond hebben. En dus dwalen we af over onze gedeelde liefde voor deze stad, surfen, zijn encounter met humpback whales, en de wens om nog eens terug te gaan.

Zoals ze in Brabant zouden zeggen: da war verrèkes skôn met Roel in Utrecht! Dankjewel Roel!

Wil je meer weten over ervaringen van andere trainees? Neem dan gerust contact op met onze Talent Connector Anneloes via anneloes.van.der.meer@youngcolfield.nl. Meteen enthousiast geworden over het Talent Program? Ga dan naar https://youngcolfield.nl/talent-program/ en solliciteer direct!

Aanmelden Traineeship

 

Deel dit bericht

Comments are closed.