Geef mij vrijheid en verantwoordelijkheid

0
Leestijd: 2 minuten

Samuel Becht vertelt over zijn ervaring als Young Executive.

Binnen Boer & Croon start je als generalist. Dat is de kracht van een Young Executive, die voelt zich in iedere omgeving thuis. Om dit te laten slagen heeft Boer & Croon een zeer streng selectietraject, gecombineerd met een topopleiding van Krauthammer. Misschien wel het belangrijkste is de ondernemende geest. Je moet durven ergens voor te gaan, te denken en doen, en je eigen kansen creëren.

 

 

Eigen kaders schetsen

Mijn opdracht is complex en bevat een aanzienlijke analytisch component. Is het commercieel haalbaar om voertuigen om te bouwen zodat ze worden aangedreven door waterstof? Een specifieke vraag voor een generalist. Dan moet je durven in het diepe te stappen. Wij krijgen geen methodologieën mee, een vastomlijnde aanpak bestaat bij Boer & Croon niet. Binnen ieder bedrijf en bij iedere opdracht heb je een zekere stijlflexibiliteit nodig, jouw aanpak moet aansluiten bij de plaats waar je zit.

Het moet in je zitten om je eigen manier te vinden om dingen op te lossen. Je moet je eigen kaders schetsen, met de opdrachtgever de hoofdzaken van de bijzaken scheiden. Dat maakt ons sterk in de markt: wij gaan voor het resultaat, linksom of rechtsom. En dat lukt omdat Young Executives geen vooropgezette methodologieën uitvoeren. Wij bieden maatwerk, zowel als het gaat om de analyse als om de uitvoering.

Van opdracht naar volgende stap

In de eerste fase van mijn huidige opdracht heb ik een marktanalyse uitgevoerd om de mogelijkheden in de markt vast te leggen. In de volgende fase leg ik de focus op de processen binnen het bedrijf om deze zo te optimaliseren dat de mogelijkheden optimaal benut worden. Daar ligt nu het zwaartepunt en dat vraagt om een andere aanpak, een andere rol die ik aan moet nemen. Ook hier komt die stijlflexibiliteit weer terug.

Maar een optimaal proces formuleren is geen doel op zich. Daar moeten de verschillende stakeholders binnen het bedrijf zich ook in kunnen vinden. In mijn geval heb ik van doen met zowel techneuten als commerciële mensen. Daar moet je wel common ground in zien te vinden. Eén van de manieren om dat te bewerkstelligen is mensen het gevoel geven dat ze kunnen meegroeien, dat rolverandering iets positiefs kan zijn voor henzelf en het bedrijf als geheel. Een opdracht bij ons kan dus bestaan uit meerdere componenten, waardoor in dit geval zowel mijn analytische als mijn uitvoerende kant wordt uitgedaagd. Een mooie combinatie waar ik me de komende maanden op kan storten.

Deel dit bericht

Comments are closed.