Als Digital Business Consultant bij Mixit

0
Leestijd: 2 minuten

We werken met z’n allen steeds meer digitaal. Organisaties pikken deze trend op, en realiseren zich dat het traditionele beeld van een kantoor, de plek waar werknemers taken verrichten en van afhankelijk zijn, toe is aan vernieuwing.

De digitale werkplek

Het nieuwe werken begint met een omgeving die altijd en overal beschikbaar is, op alle mobiele apparaten: de digitale werkplek. Dit is een verzameling van tools die werknemers ondersteunt in hun dagelijks werk en met elkaar verbindt, zodat de organisatie binnen waar kan maken wat het buiten belooft. Bij Mixit, waar ik werk als Digital Workplace Business Consultant, helpen we bedrijven met het realiseren, inrichten en in gebruik nemen van een digitale werkplek.

Rollercoaster

Sinds ik ben gestart met mijn traineeship is alles heel erg snel gegaan. Binnen één week na mijn sollicitatiegesprek met Skyscrapers kon ik al aan de slag bij Mixit, één week daarna liep ik al bij bedrijven rond om digitale werkplekken te realiseren en ben ik onlangs gevraagd om een presentatie te geven in Jaarbeurs te Utrecht! Ik werk samen met heel verschillende mensen en bedrijven. Als vertegenwoordiger van de eindgebruiker en als schakel tussen ontwikkelaars, ontwerpers en het management. Dit werkt voor mij erg inspirerend! Het zorgt voor onverwachte wendingen en interessante uitdagingen. Geen dag is hetzelfde en dat vind ik heerlijk!

“Geen dag is hetzelfde en dat vind ik heerlijk!”

Mix it bij Mixit

Mixit is een bedrijf dat de gebruiker centraal stelt en niet bang is voor verandering. Mijn functietitel, Digital Workplace Business Consultant, is een hele mond vol. In de praktijk staan al mijn werkzaamheden echter in het licht van één simpel doel: ervoor zorgen dat de digitale werkplek die wij opleveren daadwerkelijk wordt gebruikt. Mixit gaf mij vanaf dag één de ruimte, vrijheid en verantwoordelijkheid om mijn eigen plan te trekken. Dit vertrouwen werkt voor mij erg motiverend. Ook wordt er echt geluisterd naar eigen initiatieven. Zo is mijn pitch over een nieuwe innovatiestrategie goed ontvangen en schrijven we momenteel het plan van aanpak!

De kers op de taart is dat ik bij Mixit niet hoef te kiezen uit de dingen die ik leuk vind om te doen. Mijn complete achtergrond kan ik tot zijn recht laten komen: informatiewetenschappen, communicatie en innovatie door ontwerp.

Skyscrapers

Het leek bijna te mooi om waar te zijn: er zou echt naar mijn profiel (als professional en persoon) gekeken worden bij het selecteren van een opdracht. Deze belofte heeft Skyscrapers helemaal waargemaakt. Binnen één week kon ik al aan de slag! Ik heb met mijn mede-trainees al een aantal leerzame en leuke trainingen gevolgd. Dat worden er alleen maar meer komend jaar!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.