Pim bij Hoogheemraadschap van Rijnland – NWT

0
Leestijd: 2 minuten

Van watervoorziening tot voedselveiligheid, van overstromingen tot extreme droogte, van energiebehoefte tot klimaatverandering – de watersector bevind zich in het snijvlak van al deze grote thema’s. De omvang en complexiteit van deze onderwerpen maakt de watersector tot een zeer uitdagend en vooruitstrevend vakgebied. Het dwingt tot technische innovatie, vereist een nieuwe manier van denken, en zet aan tot het komen van gezamenlijke oplossingen. Altijd met het oog op de toekomst. Binnen deze thematiek speelt Nederland wereldwijd een toonaangevende rol die volop kansen en de ruimte biedt voor een jongere generatie, waardoor ik mij uitgedaagd en gemotiveerd voel om een carrière te beginnen in de watersector.

Water en energie zijn onlosmakelijk van elkaar verbonden – ieder aspect van waterhuishouding kost energie, maar heeft tegelijk de potentie om veel energie op te leveren. Met mijn achtergrond als werktuigbouwkundige in de energie- en procestechniek, wist ik tijdens mijn studie al dat ik mij wilde inzetten voor energievraagstukken omtrent water, en het verduurzamen van de watervoorziening. Na het afronden van mijn studie zocht ik daarom naar een ingang tot de Nederlandse watersector. Een centraal punt waar ik de totale breedte van de watersector kan ervaren, die mij uitdaagt om deze te ontdekken, en waar volop ruimte was voor persoonlijke ontwikkeling. Dit bracht me bij het Nationaal Watertraineeship.

Vanuit het traineeship ben ik aan de slag gegaan bij Hoogheemraadschap Rijnland, waar ik me als technisch manager richt op nieuwbouw- en renovatieprojecten van poldergemalen. Dit geeft me een bijzondere inkijk in de Nederlandse waterhuishouding, en de verschillende aspecten die hierbij komen kijken. In het traineeship wordt de nieuwe werkomgeving, en de reflectie tijdens de trainingsdagen, tot een sterke combinatie gebracht. Iedere training doen zich nieuwe inzichten voor en geven een ander blik op situaties in privé en werksfeer. Ik ben ontzettend blij deze kans gekregen te hebben en mij onderdeel te mogen rekenen van deze groep.

Pim is trainee van april 2018 tot april 2020.

Deel dit bericht

Comments are closed.