Op de bank

0
Leestijd: 2 minuten

Daar zit ik dan, op de bank. Niet letterlijk, want ik zit gewoon op een bureaustoel, achter een bureau op ons kantoor in Hilversum, maar wel figuurlijk. Wanneer je tussen twee klantopdrachten in zit, noemen we dat ‘op de bank zitten’.

Voor mij is dit de allereerste keer dat ik ‘op de bank zit’. Vrijwel meteen na mijn start als Young Professional bij SeederDeBoer begon ik op een opdracht voor Jaarbeurs en toen ik die opdracht op een vrijdag afrondde, startte ik ’s maandags al bij mijn nieuwe opdrachtgever Stater. Twee leuke, uitdagende, leerzame maar totaal verschillende opdrachten. En nu zit ik dus – voor het eerst – op de bank!

De eerste week op de bank is een beetje onwennig. Wat doe je als je geen concrete opdracht hebt waar je je op kunt focussen? Deze tijd is ideaal voor het afhandelen en bijwerken van administratieve zaken. Ik schoon mijn mailbox op, archiveer bestanden en zorg dat belangrijke presentaties en documenten in ons kennismanagementsysteem staan. Ik werk mijn cv en LinkedIn pagina bij en – niet geheel onbelangrijk – gebruik deze tijd om eens bij te kletsen met mijn collega’s.

Na een week op de bank is mijn mailbox leeg en alle administratie afgerond. Zonder opdracht heb ik nu de tijd om me inhoudelijk te verdiepen. Sommige collega’s lezen eindelijk dat boek dat al weken op hen ligt te wachten, ik zoek mijn heil bij Coursera, een website waar je cursussen en opleidingen van universiteiten van over vrijwel de hele wereld kunt volgen. Het is lastig kiezen tussen al die verschillende interessante cursussen; zo is er bijvoorbeeld een basiscursus Chinees, of Game Theory, Financial Management, of …?! Zoveel keuzes! Ik besluit weer eens aan de slag te gaan met mijn HRM achtergrond en begin met de cursus ‘Understanding Human Needs and Drivers of Performance Across Cultures’, een interessante cursus die weer nieuwe inzichten geeft over wat mensen drijft in hun werk. Wist je bijvoorbeeld dat juist jonge mensen gedreven worden door geld en bonussen en oudere mensen door intrinsieke motivatie?

Er zijn bij SeederDeBoer altijd interne klussen waarbij je kunt helpen. Op 29 september wordt er bijvoorbeeld weer een inhousedag georganiseerd. Samen met collega Christian neem ik de organisatie op me. Hoe zorgen we dat studenten op de hoogte zijn van de inhousedag? Wie selecteert de deelnemers op basis van cv? Welke case gaan we met de studenten doen? Welke collega’s zijn er op de dag zelf om de studenten alles over de SeederDeBoer te vertellen? Samen zorgen we ervoor dat de dag weer tot in de puntjes is geregeld.

Ja, het is even wennen zo op de bank! Het adviesvak is vaak hollen of stilstaan: heb je een opdracht dan ben je aan het rennen en vliegen voor de klant, zit je op de bank dan valt alle gejaagdheid helemaal weg. Het is gek om niet die druk te hebben van een opdracht, maar het is ook wel goed jezelf even theoretisch te ontwikkelen en pas op de plaats te maken, voor je weer vol aan de bak gaat bij een nieuwe klus. Waar dat is? Dat is nog even afwachten. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Deel dit bericht

Comments are closed.