De Young Professional als recruiter

0
Leestijd: 2 minuten

Recruiters, het zijn de mensen die je als student graag spreekt tijdens een inhousedag. Je wil een goede indruk achterlaten en hoopt dat ze je zullen herinneren wanneer je later bij het desbetreffende bedrijf solliciteert. Naar een recruiter bij SeederDeBoer kun je lang zoeken. Bij ons zijn Young Professionals verantwoordelijk voor het organiseren en promoten van student-evenementen zoals een inhousedag op kantoor, of het presenteren van een case op de Uni. Of dat leuk is? Nou en of!

Als Young Professional sta je nog dichtbij studenten omdat je zelf net afgestudeerd bent. Dus weten wij als geen ander wat studenten interesseert bij een bezoek aan ons kantoor. Afgelopen december organiseerden Vera en ik (Annet) nog een inhousedag.

Tijdens de voorbereidingen voor de inhousedag ontvangen we veel CV’s. Wij maken een selectie en nodigen deze studenten uit. Zo’n 20 studenten maken vervolgens hun entree en samen met collega’s zorgen we ervoor dat er een leuk en inhoudelijk programma is. Zo vertellen diverse collega’s over hun opdracht, de betreffende organisatie, SeederDeBoer en hun ervaringen. Daarnaast werken de studenten gezamenlijk aan een case gebaseerd op één van de opdrachten van SeederDeBoer. De studenten mogen tijdens deze dag iedereen het hemd van het lijf vragen. We sluiten de dag natuurlijk gezamenlijk af met een borrel, want ook die skills zijn we, zo kort na de studententijd, nog niet verleerd!

Niet alleen op de inhousedagen gaan we als Young Professionals gezamenlijk aan de slag om nieuw talent te werven, door het jaar heen nemen wij diverse landelijke recruitmentactiviteiten voor onze rekening. Van Amsterdam tot Twente en van Groningen tot Rotterdam is SeederDeBoer present op carrière-evenementen.

Aangezien ik mijn studententijd heb doorgebracht in de mooie universiteitsstad Nijmegen, ben ik verantwoordelijk voor de activiteiten op de Radboud Universiteit. Samen met twee collega’s vorm ik team Nijmegen (ofwel team Nimma). Terug in de schoolbanken, maar nu aan de andere kant. Samen met een collega verzorg je een workshop, een gastcollege of sluit je aan bij een bedrijvenmarkt. We delen onze eigen ervaringen en laten studenten zien en horen hoe het is om als organisatieadviseur bij SeederDeBoer te werken. Binnen no-time deel jij zelf je ervaringen met studenten, want binnen het Young Professional programma zijn de opdrachten uiteenlopend!

Mijn collega’s en ik staan te trappelen om jou te ontvangen, dus houd onze Facebookpagina in de gaten. Tot snel!

Deel dit bericht

Comments are closed.