Ewout als Junior investment manager bij PGGM

0
Leestijd: 2 minuten

Ewout Schoemakers werkt als junior investment manager bij PGGM. Na een traineeship van 2 jaar stroomde hij in binnen het team Listed Real Estate.

Vanwaar de keuze voor PGGM?
Die was niet heel bewust: na het behalen van mijn master finance ben ik op zoek gegaan naar een baan in de financiële sector. Een vacature bij PGGM, gericht op private equity, trok mijn aandacht en dus solliciteerde ik. Ik mocht op gesprek komen en daar werd duidelijk dat een traineeship op dat moment beter bij me paste. Dat was natuurlijk niet waarvoor ik kwam, maar het sprak me wel aan. Ik zag het als dé kans om veel meer van de organisatie te zien. Achteraf ben ik blij dat ze me op het traineeship hebben gewezen, want ik weet nu exact waar mijn interesses liggen.

Waar liggen die?
Tijdens het traineeship ben ik in aanraking gekomen met de vastgoedtak binnen PGGM. Na het traineeship wilde ik hierin verder, dat besef had ik eigenlijk al behoorlijk snel. Het is een wereld die me boeit omdat er eigenlijk altijd wel nieuwe ontwikkelingen zijn. Het wordt door enorm veel factoren beïnvloed en daardoor heb ik een functie die barst van de dynamiek. Je ziet veel van de wereld, leert experts kennen en bouwt aan je netwerk. Dat is natuurlijk enorm handig voor de rest van je loopbaan.

Hoe ziet je huidige functie er uit?
Ik werk voor het team Listed Real Estate als junior investment manager. Daar onderzoek ik samen met mijn collega’s wat de beste beleggingskansen zijn voor PGGM om in te investeren. Mijn werkgebied is Amerika. Het leuke daarvan is dat ik er zo’n 5 keer per jaar naartoe mag. Aan de ene kant zijn dat behoorlijk intensieve dagen, maar je krijgt er veel voor terug. De contacten zijn waardevol omdat je ontwikkelingen en nieuwe inzichten krijgt vanuit de eerste hand. In mijn functie spreek ik behoorlijk veel met experts om meer achtergrondinformatie boven tafel te krijgen. Die experts hebben we ook bij PGGM zelf in huis, maar ik neem daarnaast regelmatig contact op met specialisten buiten de onze organisatie. Die zitten bijvoorbeeld bij de grotere banken en zijn daar verantwoordelijk voor hun eigen assetgebied. Het is fijn om hun expertise in te kunnen schakelen als dat nodig is.

Je zit op je plek bij PGGM. Hoe komt dat?
In de eerste plaats door de inhoud van mijn werk. Je werkt midden in de maatschappij en bij PGGM heeft iedereen invloed op later. Daarnaast is het erg fijn dat PGGM veel verschillende producten in huis heeft. Aandelen, vastgoed, publieke en private deals: alles is er. En als je wilt, kun je overal wel iets van meekrijgen. Collega’s vertellen je graag hoe iets werkt en daar kun je veel van leren. De sfeer is open en toegankelijk, dus de stap om iets te vragen is daarmee snel gemaakt. En mocht je ergens interesse in hebben, dan is doorgroeien natuurlijk een logische vervolgstap. De ruimte om dat voor elkaar te krijgen, kun je bij PGGM volop benutten.

Deel dit bericht

Comments are closed.