Waanzinnigste beroepen: struisvogelbabysitter

0
Leestijd: 2 minuten

Het ene beroep is altijd leuk en afwisselend, het andere beroep is saai en kleurloos. Om de leukste baantjes in de spotlight te zetten, zet Sollicitatieblog de waanzinnigste beroepen ter wereld op een rij. Elke week belichten wij één van jouw potentiële droombanen. Vandaag deel 7: de struisvogelbabysitter.

De aard van het beestje

Wie houdt er nou niet van dieren? Freek Vonk vraagt het zich ook regelmatig af. Veel kinderen dromen dan ook van een toekomst waarin ze met dieren kunnen werken en geld kunnen verdienen. In de gemiddelde basisschoolklas zitten altijd een paar dierenartsen van de toekomst. Het werken met dieren in het circus of de dierentuin zijn ook populair onder de jongste jongetjes en meisjes.

Er zijn veel beroepen waar er met dieren wordt gewerkt. Dierenartsen en verzorgers zijn dan wel de meest gangbare; het zijn niet de enige. Denk aan leeuwentemmers. Of de panda-nannies, die je eerder op Sollicitatieblog voorbij hebt zien komen. En dan zijn er ook nog de struisvogelbabysitters..

Pas op voor de struisvogel

Een struisvogelbabysitter is verantwoordelijk voor het welzijn van de struisvogelkuikens op struisvogelfarms. Deze ranches vindt je vooral in Afrika, waar het dier oorspronkelijk ook vandaan komt, en Australië. In de ideale situatie hoef je als struisvogelbabysitter niets te doen. Je zit in het gras en als de kuikens geen intenties hebben te ontsnappen of elkaar aan te vallen kan je lekker blijven zitten. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de beestjes in alle rust kunnen groeien.

Op struisvogels passen is een eitje toch? Dat niet helemaal. Struisvogels staan bekend om hun nieuwsgierige karakter en zullen dus vaker dan eens proberen het terrein te verlaten. Als er een op het punt staat om door het hek te breken is het dus niet de bedoeling dat je blijft zitten; je moet er gewoon achteraan. Anders is de struisvogel gevlogen. De nieuwsgierigheid zorgt er trouwens ook vaak voor dat de struisvogels zichzelf, soms zelfs dodelijk, verwonden. Daarnaast zijn struisvogels erg territoriaal en snel agressief. Als ze zich niet op hun gemak voelen wanneer je in de buurt komt, kan je een flinke schop verwachten. Zeker voor de wat meer volwassen struisvogels moet je oppassen!

Met de gouden eieren

Dit stressvolle werk levert je dan ook wel weer wat op. Afhankelijk van hoe goed je de kuikens verzorgt, kan je tot bijna €18 euro per uur verdienen. In dit scenario heb je er wel een heel aantal waar je op moet letten en je moet ze nog temmen ook. Vooral onder backpackers en mensen die er even tussenuit knijpen is het een populair beroep. Om struisvogelbabysitter te worden hoef je trouwens geen studie afgerond te hebben. Je moet wel een certificaat kunnen laten zien waarmee je aantoont dat je de middelbare school hebt afgerond, maar dat is dan ook de enige vereiste.

Ben je van plan in het aankomende jaar te backpacken in Australië? Of ga je vertoeven in Zuid-Afrika? Bel een struisvogelfarm. Of meerdere, om je kans op succes te spreiden. De struisvogels zitten al te wachten op iemand die ze uit de problemen houdt!

Deel dit bericht

Comments are closed.