Als adviseur bij OchtendMensen

0
Leestijd: 3 minuten

Marcel Bours werkt sinds april 2018 als adviseur bij OchtendMensen, en is afgestudeerd in Biomedische Wetenschappen. In deze blog vertelt hij over zijn ervaring als adviseur bij OchtendMensen.

Adviseur met bèta-achtergrond: vreemde eend in de bijt?

Na het afronden van mijn master Biomedische wetenschappen stond de volgende uitdaging voor de deur, het vinden van een baan. Vaak word je tijdens je wetenschappelijke opleiding -met name de bètastudies- ‘volledig’ klaargestoomd op de onderzoekswereld. Op naar een mooie promotieplek of andere researchfunctie. Prima -als daar je ambitie ligt-, maar ik was ook benieuwd naar wat voor carrièremogelijkheden er nog meer voor mij waren. Tijdens mijn minor kwam ik in aanraking met health consultancy, wat mijn interesse zeer wist te wekken. Meer met mensen werken, adviseren, verandering realiseren en toch her en der wat onderzoek doen.

Via de Health Business Week in Rotterdam kwam ik in aanmerking met  OchtendMensen.  OchtendMensen sprong er voor mij uit omdat ik wist waar ik over 3 jaar ongeveer kon staan. Tijdens de (wekelijkse) kennismakingslunch heb ik kunnen proeven van de energie, gemoedelijke sfeer en natuurlijk ook de lunch van OchtendMensen. Dit was allemaal positief bevallen, dus besloot ik om te solliciteren.

Ongeveer een maand na mijn sollicitatie kon ik aan de slag. Door de geplande groei in onze zorgsector was er meer vraag naar adviseurs met een medische achtergrond. Had ik daar even geluk mee! Kort nadat ik het telefoontje had ontvangen met het goede nieuws, schoten er allerlei vragen door mijn hoofd: “Kan ik dit werk wel met mijn studieachtergrond aan?” “Ben ik dan niet de enige adviseur zonder bestuurskundige of managementachtergrond?” “Kan ik wel vanaf dag 1 namens OchtendMensen bij een opdracht starten?”. Allemaal vragen die ik ondertussen van velen heb gehoord. Ook zijn het allemaal vragen die ik na korte tijd werken bij OchtendMensen goed kan beantwoorden.

Bij OchtendMensen werken grofweg 35 jonge adviseurs. Allen uit verschillende windstreken van het land en met verschillende studieachtergronden. Niet allemaal doorgewinterde bestuurskundigen dus! Deze verschillen zorgen ervoor dat we elkaar als adviseurs goed kunnen aanvullen. Er zijn wel eigenschappen die we allemaal met elkaar gemeen hebben: we zijn allemaal jong, we willen allemaal leren en we willen allemaal ontdekken wat er in de wereld te beleven is, dat maakt het een fijne groep om in te werken.

Eerste opdracht

Eenmaal aangenomen als adviseur in zorgsector startte ik op dag 1 op mijn eerste opdracht. Ik ging aan de slag als rechterhand van de directeur van een netwerkorganisatie in de Automotive sector die ondersteuning behoefte in het opstellen van hun businessplan. De Automotive sector? Dat is geen zorg. Ik ben de uitdaging evengoed aangegaan. Deze opdracht bleek super interessant en ik heb in de twee maand-durende opdracht veel geleerd, niet alleen over de Automotive sector, maar ook over het opstellen van een businessplan, het werken in een nieuwe omgeving en over mijzelf. Een opdracht ‘buiten mijn straatje’ bleek dus niet minder interessant. Daarnaast gaven de opleidingen van OchtendMensen mij bruikbare handvatten om om te gaan met verschillende opdrachtgevers, omgevingen en situaties. Dit hielp mij om ook in een voor mij onbekende sector van toegevoegde waarde te zijn.

De ervaring uit mijn opdracht in een andere sector kan ik nu weer meenemen in mijn huidige opdracht, die ook inhoudelijk aansluit bij mijn interesse, de zorg. Dit jaar ga ik meewerken aan een groot vastgoedproject voor het UMCU. Ik ben zeer benieuwd wat ik hier allemaal ga leren!

We hebben allemaal tijdens onze studie bewezen dat we voldoende ‘in ons koppie’ hebben. Bij OchtendMensen kun je je vaardigheden ontwikkelen en leer je hoe het er in het veld aan toe gaat. Het maakt daarom niet uit vanuit welke universitaire studie je komt. Er zijn geen vreemde eenden bij OchtendMensen!

Ben je geïnteresseerd in het werken bij OchtendMensen en wil je meer weten over wie we zijn en wat we doen? Bekijk hier de inhousedagen van OchtendMensen

Benieuwd naar ook anderen hun verhalen, van beginner tot professional en van jong tot oud? Check dan ook snel de andere blogs! Op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.