Scriptieprijs afstudeeronderzoek Philips

0
Leestijd: < 1 minuut

Binnen Philips Lighting heeft Joost Oosterveld zijn afstudeeronderzoek gedaan. Voor zijn scriptie (bachelor) kreeg hij een negen en hij won hiermee de Scriptieprijs. Maar dat was nog niet alles. Tijdens zijn periode bij Philips heeft hij een weekend lang meegedaan aan de Business Game van Nyenrode welke hij ook won. De prijs was een scholarship voor de master in management aan de Nyenrode Business University. Hoezo winnaarsmentaliteit?!

Wat heeft je zo aangetrokken in Philips?
“Philips is een Nederlands bedrijf dat al meer dan 120 jaar succesvol is en inmiddels is uitgegroeid tot een multinational. Daarnaast is het een conglomeraat, dat wil zeggen een onderneming met verschillende businesses die weinig samenhang lijken te hebben, maar wel een synergie creeëren wat het bedrijf tot een eenheid maakt. Vanuit bedrijfswetenschappelijk oogpunt maakt dit Philips erg interessant. Tot slot vind ik het belangrijk dat een werkgever investeert in zijn medewerkers, zodat ze zich blijven ontwikkelen. Philips staat erom bekend dat zij die mogelijkheden biedt.”

Wat heb je binnen Philips onderzocht?
“Mijn afstudeeronderzoek ging over hoe Philips Lighting kan anticiperen op de concurrerende activiteiten van Samsung en Toshiba op de professionele luminaire markt voor LED-verlichting door het nemen van de juiste strategische en tactische Marketing-beslissingen.”

Wat wordt je volgende stap?
“Die heb ik eigenlijk al genomen. Op 1 juni 2013 ben ik gestart met het Traineeship van Philips Benelux. Voor mijn eerste opdracht ga ik naar het Digital Team van Philips Healthcare. Het traineeship biedt mij onder andere de kans om nog meer van de organisatie te zien.”

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.