Ben ik de patiënt? – Werken bij YSE

0
Leestijd: 2 minuten

Maandag ochtend, ik loop met lichte spanning in de buik voor de eerste dag door het ziekenhuis op weg naar mijn afspraak. Ik zie mensen in rolstoelen, mensen met gebroken armen en mensen in lange witte jassen. Eén van die mensen in lange witte jassen is degene waarmee ik heb afgesproken. Ik begin aan mijn meeting en na de introductie merk ik dat dit gesprek anders is dan ik normaal gewend ben. Het is iets waar ik niet meteen de vinger op kan leggen. Is het de manier van praten? Zijn het de handgebaren? Ik voel me zelfbewust maar toch op mijn gemak. Het is ook een enorm vriendelijke man en het was een goed en constructief overleg. Daarnaast mocht ik hem als ik nog vragen had altijd telefoneren al had hij het wel druk met poli lopen.

Dit bovenstaande tafereel overkwam mij nog een aantal keer die dag, totdat ik thuis met een grote glimlach op mijn gezicht besefte dat ik in elke meeting waarschijnlijk voor hen gewoon de volgende patiënt ben geweest.

Werken bij YSE

Precies hiervoor heb ik vorig jaar bij YSE gesolliciteerd. Natuurlijk niet exact het scenario wat ik hierboven beschrijf maar wel om in veel nieuwe omgevingen te werken, mensen te ontmoeten en culturen te ontdekken. Elke keer op een opdracht een nieuwe bedrijfscultuur, andere omgangsvormen en de materie meester maken is zwaar, maar dat maakt het Projects Traineeship wel zo leuk. Stukje training en coaching erbij en de volgende opdracht zal weer makkelijker zijn.

Zo is het dan dus ook dat ik op een YSE woensdag avond met 15 collega’s naar 15 lege stoelen zit te staren. Op ieders schoot een notitieboekje met daarop genoteerd een dilemma waar we momenteel mee te maken hebben. Wanneer we in de overstaande stoel gaan zitten moeten we ons inleven hoe we als 80 jarige terug kijken op dit dilemma en hoe we het zouden oplossen.

Ik kijk om mij heen en zie iedereen geconcentreerd schrijven. Ik had een paar maanden geleden niet helemaal verwacht om meteen zo intensief hiermee bezig te zijn. Sterker nog, had mij dit toen verteld dan wist ik ook niet of dat wel bij mij zou passen. En terwijl we allemaal op staan en in de lege stoel tegenover ons gaan zitten denk ik: ja, dit is toch een goeie keuze geweest.

Geïnteresseerd om een traineeship te volgen bij YSE? We hebben het makkelijk voor je gemaakt! Bekijk hier de beschikbare traineeships bij YSE. 

Deel dit bericht

Comments are closed.