Gewoon doen | Nedap

0
Leestijd: 2 minuten

Gewoon doen. Dat vind je bij Nedap wel terug: we zijn nuchtere aanpakkers en doorpakkers. Toch twijfelde ik voordat ik ‘ja’ zei tegen mijn baan hier. Want wilde ik wel het bedrijfsleven in? Of toch liever verder met onderzoek voor een PhD-graad?

Gewoon doen

Gewoon zo goed mogelijk. Dat deed ik tijdens mijn studie en dat is zo gebleven hier bij Nedap. En natuurlijk wil ik dan wel steeds beter in iets worden. Na mijn studie moest ik mezelf tijdens mijn afstudeerstage eerst bewijzen om te mogen blijven. Dat lukte! Volgens mij vooral dankzij het plezier dat ik in mijn werk heb. Ik denk dat hetzelfde plezier ervoor zorgde dat ik Summa Cum Laude afstudeerde. Iets wat ik niet per se nastreefde, maar waar ik wel trots op ben. Net zoals op mijn eerste baan bij Nedap Identification Systems als product manager van MACE. Hoewel ik wel even twijfelde voordat ik ‘ja’ zei…

Nedapper versus Doctor of Philosophy

Wilde ik wel blijven na mijn afstudeeronderzoek bij Nedap Identification Systems? Wilde ik wel het bedrijfsleven in? Of toch liever verder met onderzoek en promoveren? Onderzoek doen leek mij erg interessant, maar ook stressvol gezien de vele deadlines en overuren. Daarbij is het natuurlijk minder concreet dan werken aan een innovatief platform. Dus Nedap won: ik wilde graag al mijn opgedane kennis in de praktijk gaan brengen om op die manier iets bij te dragen. Daarnaast was het ook de sfeer hier die mij overtuigde. Er werken hier alleen maar gedisciplineerde, betrokken en enthousiaste mensen. En die werken hard! Maar er is absoluut geen sprake van kille zakelijkheid. Juist het gezellig samen lunchen, informele karakter en altijd bereid zijn om elkaar te helpen overtuigden mij.

Ik wil samenwerken

Dus zei ik ‘ja’. Volmondig! En mocht ik aan de slag als product manager. Dat houdt in dat ik bedenk waar wij naartoe willen met ons platform MACE en hoe we daar gaan komen. Om dat vervolgens met de juiste ontwikkelteams voor elkaar te krijgen. In het begin vond ik het spannend om keuzes te maken. Maar al snel merkte ik dat het eigenlijk niet veel verschilt van werken aan een project tijdens je studie: je doet het samen. Ik overleg met iedereen voordat ik beslis en heb dus ook helemaal niet het gevoel dat ik er alleen voor sta. Juist dat samenwerken met allerlei mensen met allemaal verschillende expertises maakt mijn werk hier zo leuk.

Tot het goed is

Heerlijk om de ruimte te hebben om zelf je vrije dagen in te plannen of – als dat even nodig is – eerder naar huis te gaan. Zolang je je werk maar goed doet. Nou, ik houd niet van half werk, dus dat lukt wel! Als het niet goed is, blijf ik ermee bezig totdat het dat wel is. Dat deed ik al tijdens mijn studie en dat doe ik hier nu opnieuw.

Nedapper Nora Roebers

‘Ik studeerde Industrieel Ontwerpen en Werktuigbouwkunde. Bij Nedap ging ik als afstudeerder aan de slag waarbij ik onderzocht of de gekozen koers voor het in de markt zetten van het nieuwe platform MACE de juiste was. Daarbij keek ik ook naar hoe we toekomstige versies van het MACE platform wilden neerzetten. Dat beviel van beide kanten zo goed dat ik na mijn afstuderen het aanbod kreeg om hier te blijven als product manager van MACE. Dat wilde en deed ik!’

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.