Uitdagende baan als Business Developer Nedap

0
Leestijd: < 1 minuut

Stefan Bernards vertelt over zijn baan als Business Developer bij Nedap.

BEGIN
Tijdens mijn scriptietijd aan de Erasmus Universiteit nam ik in 2010 deel aan de Nedap Masterclass. Het evenement sprak mij bijzonder aan, de open mensen, de innovatieve marktvraagstukken, de algehele sfeer. Omdat het enthousiasme wederzijds was kreeg ik na afloop een baan aangeboden, heel direct en doelgericht! Dit aanbod was geen concrete job maar een uitnodiging om zelf een keuze te maken tussen de verschillende marktgroepen en functierichtingen. Na verscheidene gesprekken met enkele marktgroepsleiders besloot ik voor de business unit Light Controls te kiezen.

UITDAGENDE OPDRACHT
Inmiddels ben ik al een aantal jaren werkzaam als business developer voor onze “Luxon” en “Luxon Wireless” productlijn, in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Portugal voor Nedap. De producten bieden een energie efficiënte, intelligente verlichtingsoplossing in een tal van omgevingen waaronder productiehallen, logistieke hallen, vliegtuighangars en sportcomplexen. Mijn opdracht is breed maar straight forward: ontwikkel een robuust distributienetwerk van value-added resellers die onze producten in deze landen op de markt brengen.

PIONIEREN
In de praktijk houdt dit in dat ik via verscheidende wegen contact probeer te zoeken met partijen in de industriële verlichtingsmarkt, deelneem aan vakbeurzen en congressen en intern overleg pleeg met onze ontwikkelaars en marketing & communicatie experts. Het is een proces van spoorzoeken en pionieren. Nedap vraagt veel zelfstandigheid en ondernemersgeest van haar mensen. Vanaf dag één word je vrijgelaten en als volwaardig aanspreekpunt beschouwd. Je hebt de vrijheid om een eigen strategie te bepalen en invulling te geven aan je baan. Een omgeving die uitdagend, verrassend, soms ingewikkeld maar bovenal bijzonder prikkelend is!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.