Sneakpeak at International Card Services (ICS)

0
Leestijd: 3 minuten

Op de Young Colfield fiets tourde ik dwars door de Bijlmer, op weg naar Diemen. Ik hoor je denken, wat te doen in Diemen? Deze bewuste zonnige morgen bracht me naar International Card Services, een van dé spelers op het gebied van creditcards. Het komt bij Young Colfield wel eens voor dat trainees bij dezelfde opdrachtgever zitten. Zo had ik het geluk om niet alleen Jazz (TP 21) of Floris (TP20) te spreken, maar hen allebei! Ze doen namelijk beide een opdracht bij ICS in het grid ‘ICS4ICS’ en zitten in hetzelfde team, Innovation & Technology. We drinken een kop koffie in een gezellige soort huiskamer ruimte, een plek waar je begint te zien dat ook ICS in een transitie is naar meer digitaal, agile en dynamisch werken.

Fijne mannen, wat een geluk om met jullie beide een kop koffie te drinken. Allereerst de vraag, wat doen jullie hier precies?

Jazz: ICS is bezig met een grote digitale transitie, wat veel verbeteringen gaat brengen voor de werknemers. Eén daarvan is de implementatie van een nieuw, interactief intranet. Ik ben onderdeel van de projectgroep die dit gaat implementeren. Een interessante rol, die me de mogelijkheid geeft veel mensen in de organisatie op een positieve manier te spreken. Iedereen is blij met de komst van dit nieuwe intranet!

Floris: Ik doe een ander project binnen deze transitie, waarbij ik de kans krijg om te groeien in de rol van product owner voor de Topdesk optimalisatie. Topdesk is een service management systeem.

Ehmm wat? 

Haha, een service management systeem is een systeem dat alle IT procedures en processen bundelt binnen een organisatie. Zo kan alles omtrent IT gebruik overzichtelijk en efficiënt beheert en verbeterd worden. Het huidige systeem was zwaar verouderd en daarom zijn we nu bezig dit te migreren naar een nieuw systeem. Ik ben daarna verantwoordelijk voor de optimalisatie ervan. Het is een uitdagende rol, waarbij ik ook leer in een agile omgeving te werken. Daarnaast krijg ik net zoals Jazz veel positieve reacties op mijn werk. Veel werknemers wachten al een tijd op deze verbeteringen.

Klinkt interessant! Jullie dragen beide op een andere manier bij aan de digitalisering van ICS. Wat maakt jullie rol interessant en wat vinden jullie juist lastig?

Jazz: ik vind het interessant om me op het gebied van stakeholder management te ontwikkelen en doordat ik de hele organisatie spreek, leent deze rol zich daar perfect voor. Wat ik lastiger vind, is dat we veel afhankelijkheden hebben binnen dit project en dat het daarom moeilijk in te schatten is wanneer we het platform kunnen lanceren. Aan de andere kant is het dromen over en plannen voor de lancering iets waar ik veel energie van krijg.

Floris: de skills opdoen om te groeien in de rol van product owner (een rol binnen Scrum) vind ik erg interessant. Ik krijg ruimte om Scrum ceremonies te leiden en de backlog (soort takenlijst binnen Scrum) te beheren, om zo mezelf uit te dagen en te kunnen groeien. Daarnaast vind ik het werken aan de optimalisatie van een bedrijf kritisch systeem met veel waarde voor de werknemers heel interessant. Wel is het een lastig en complex IT landschap, dus er wordt een groot beroep gedaan op mijn vermogen om structuur te scheppen in de chaos en overzicht te houden.

Beide: ICS werkt dus volgens de Scrum methodiek (volgens Agile gedachtegoed) en het is leerzaam om daarin mee te draaien. We hebben beide ons Scrum certificaat gehaald. Dit is een mooi vervolg om deze kennis nu eigen te maken in de praktijk.

Interessant om te horen hoe jullie je rollen benaderen. Hoe is ICS als opdrachtgever?

Floris: Het bedrijf is met 600 werknemers niet eens zo heel groot en dat merk je ook in de cultuur. Die is heel familiair, iedereen groet elkaar, staat ervoor open om kennis met je te maken en samen te werken.

Jazz: daarnaast hebben we een goede introductie training gekregen. Interessant om te zien hoe de creditcard business in elkaar zit en te lunchen met de CEO van ICS. Tot slot werken we allebei voor Kim, zij is oud Young Colfield trainee en begrijpt daarom goed hoe ons traineeship in elkaar zit. Er is daarom veel ruimte voor dat wat we zelf willen leren en ontwikkelen.

En tot slot, hoe is het om samen bij een opdrachtgever te werken?

Beide: heel chill! Door de verschillende opdrachten hebben we niet veel overlap in ons werk, maar omdat we bij elkaar in het team zitten, kunnen we elkaar wel goed advies geven wanneer we vastlopen. Daarnaast hebben we elke dag een ‘bila’tje’ bij de pingpong tafel … 😉

Na die pingpong tafel nog even bestudeerd te hebben, stapte ik met een voldaan gevoel weer op de Young Colfield fiets. Volgens mij zijn deze twee mannen vanuit hun zelf bewustzijn ICS in beweging aan het brengen.

Share.

Comments are closed.