Sneak Peek met Lars

0
Leestijd: 2 minuten

Hey Lars! Wauw, wat een inspirerende omgeving zeg. Wat leuk dat ik hier een kijkje mag komen nemen. Wat doe jij precies hier bij ING?
Ik ben werkzaam als Android Developer bij ING. Daar werk ik met een aantal squads (teams) aan de Mobiel Bankieren app. Mijn squad houdt zich niet bezig met een enkele feature van de app, maar heeft juist een ondersteunende rol voor andere squads. Dit zorgt ervoor dat de werkzaamheden divers zijn en je betrokken bent bij vele aspecten van het ontwikkelingsproces van de applicatie.

Klinkt goed! Welke verantwoordelijkheden en taken horen daar bij?

Een hoop verantwoordelijkheden! De applicatie moet onder andere goed getest worden voordat een nieuwe versie live gaat waarbij eventuele bugs moeten worden opgelost. Daarnaast zijn we ook deels verantwoordelijk voor CI (Continuous Integration) aspecten en bouwen wij in samenwerken met andere andere squads nieuwe software.

Wat een interessante functie. Wat is precies jou achtergrond?

Met veel plezier heb ik vier jaar Elektrotechniek gestudeerd met Robotica als specialisatie. Daarna heb ik een master Information Sciences afgerond op de VU Amsterdam, waarbij de focus lag op de kloof tussen business en IT.

Kun je ons een kijkje geven in jou dagelijkse agenda?

07:00 – Wakker worden

07:30 – Goed eiwitrijk ontbijten

08:00 – Met de motor richting ING Amsterdam

08:30 – Aankomst + koffie/mail checken

09:15 – Standup bijeenkomst

09:30 – Android development

10:45 – Koffie + kleine hap

11:00 – Planning/ready sessie

12:00 – Lunch! Boterham eten buiten de deur

13:00 – Android Development

17:00 – Richting huis

18:00 – Eten + Sporten!

Wat vind je leuk aan je opdracht?
ING en Young Colfield bieden mij de kans om te ontwikkelen en ervaring op te doen. Dit is dan ook de kern waar ik mijn voldoening uithaal. Ik ga met plezier naar m’n werk doordat ik hier de mogelijkheid krijg te werken aan een mobiele app met meer dan een miljoen gebruikers. De ervaring die ik hier opdoe is enorm. En daarbij ontwikkel ik mezelf snel op gebied van IT.

Welke uitdagingen kom je allemaal tegen in je functie?

Voordat ik mijn eerste werkdag had hier bij ING had ik zeer weinig ervaring op gebied van Android ontwikkeling. Los van hoe ik dacht dat mijn ambitie dat compenseerde, was dat natuurlijk erg spannend. Dat je dan met trillende vingers je eerste stukje code inklopt was dan ook geen verassing. Terugkijkend        naar de afgelopen maanden heb ik zeker een hoop uitdagingen getrotseerd, van lastige bugs tot aan verantwoordelijkheid voor een “klein” deel van de applicatie.

Wat heb je tot nu toe allemaal geleerd?

Een hoop. Het antwoord zou een aantal pagina’s zijn als ik dat zou uittypen. Maar als ik dan toch iets moet noemen, dat zou het een soort van cliché levensles zijn. Iets in de trend van: Ervaring brengt je ver, ambitie brengt je verder.

En tot slot, wat betekent het voor jou om Young Colfielder te zijn?

Zelf zie ik Young Colfield als een waardevolle toegang tot de arbeidsmarkt. Daarnaast krijg ik de mogelijkheid om veel mensen te leren kennen en deel te nemen aan interessante en leuke sessies. Deze sessies zijn een mooie manier om ervaringen te delen met anderen en een uitstekende gelegenheid om een lekker biertje te drinken.

Deel dit bericht

Comments are closed.