Sneak Peek met Nick

0
Leestijd: 3 minuten

Hoi Nick, leuk om een kijkje te mogen nemen op jouw werkplek. Wat is je studieachtergrond?
Ik heb Business Studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ik heb ook twee maal een half jaar in het buitenland gestudeerd via exchange trajecten. Een keer in Pennsylvania, USA en een keer in Nottingham, UK. Daar heb ik zowel in de schoolbanken als daarbuiten veel geleerd en een geweldige tijd gehad.

Klinkt goed! Wat is je huidige functie?
Momenteel doe ik een 2 jarig Traineeship bij Young Colfield binnen het Oxyma Talent Program. Dat doe ik in de rol van een Junior Consultant. Samen met mij zijn vier andere trainees gestart en doen wij iedere 3 tot 6 maanden andere projecten voor klanten als Jumbo, Feyenoord, PON,  Unilever, NS, Ziggo, KPN en Vodafone. Oxyma helpt organisaties bij het verbeteren van marketing performance en het creëren van klantwaarde door effectiviteit en efficiëntie van marketing activiteiten te verbeteren.

Leuk! Welke verantwoordelijkheden  en taken horen daar bij?
Als Junior Consultant ben ik vrijwel altijd gekoppeld aan een meer ervaren Consultant. En pak je samen projecten op of spring je bij in het CST (Client Service Team). Denk aan het verzinnen, analyseren en optimaliseren van marketing campagnes, het geven van workshops en creatieve sessies, het uitdenken van marketing initiatieven. Daarnaast is er ook genoeg te doen, zo ben ik medeverantwoordelijk voor een interne marketing opleiding en zit ik in een advies groep om het interne beoordelingssysteem te verbeteren. Wat het extra interessant maakt is dat we trainingen krijgen op verschillende vlakken, zoals bijvoorbeeld SCRUM en Prince2.

Klinkt dynamisch; hoe ziet een werkdag er dan uit?

8:30 – 9:30      Mail/Artikelen lezen: Up-to-date blijven over zowel intern als extern ontwikkelingen.

9:30 – 11:00    Meeting: Voor een telecomklant brengen we alle informatiestromen rondom een product in kaart en halen daar inzichten uit.

11:00 – 12:00 Werksessie: Een meeting waarin we voor een grote supermarktketen de huidige campagnes en analyses daarop doorspreken en deze analyses waar nodig direct bijschaven.

12:00 – 12:30 Lunch: Een wandeling door het park en langs de haven met de mede-trainees.

12:30 – 15:00 Meeting op locatie: Langs de Kuip om onze bevindingen en ideeën rondom een campagne te presenteren aan Feyenoord.

15:00 – 16:15  Brainstorm sessie: Als trainees hebben we de vraag gekregen om te bedenken hoe Oxyma in de toekomst om moet gaan met informatie stromen uit de branches van onze klanten en de informatie uit onze eigen branche.

16:15 – 17:45 Terugreis+analyses/review: In mijn lange treinreis terug werk ik vaak analyses uit voor klanten of review ik een stuk tekst voor onze interne marketing opleiding.

Wat vind je daar leuk en interessant aan?
De veelzijdigheid van werkzaamheden is erg fijn. Daarnaast zorgt de afwisseling van projecten ervoor dat je steeds weer nieuwe energie krijgt. Op deze manier leer je ook steeds meer collega’s kennen.

Welke uitdaging kom je tegen?
Iedere klant-organisatie heeft weer andere waarden en processen en een andere cultuur. Iets voor elkaar krijgen in een grote organisatie duurt vaak langer dan dat je verwacht.

Wat heb je geleerd tot nu toe?
Naast de verschillende klant-culturen en het cursus materiaal van het traineeschip-programma hebben we een ook beginners HTML cursus gedaan en volgen we de interne marketing opleiding. Verder heb ik meegekregen hoe het operationele stuk achter campagnes verzenden eruit zien en heb ik geleerd beter gestructureerd advies te geven en heb ik geleerd dat wanneer je een analyse van grote hoeveelheden data doet, het ontzettend belangrijk is (en veel tijd kan schelen) wanneer je van te voren goed definieert waar je naar opzoek bent.

En wat betekent het tot slot voor jou om Young Colfielder te zijn?
Je bent deel van een familie. Je hebt naast je werkplek (Oxyma) nog een tweede ‘zakelijke’ thuisbasis. Daarvanuit worden ook nog eens veel leerzame en leuke activiteiten georganiseerd!a

Deel dit bericht

Comments are closed.