Talent Programmer Joram @ Univé

0
Leestijd: 2 minuten

‘Joram, onze Talent Programmer vertelt in dit interview meer over zijn opdracht bij Univé. Benieuwd naar zijn rol binnen het Innovatieteam? Lees het hier!’

Hey Joram, fijn dat je wat tijd hebt kunnen vrijmaken. Waar voer jij momenteel jouw opdracht uit?

Ik ben februari begonnen in het Innovatie team van Univé. Dit team houdt zich bezig met een viertal dingen binnen Univé:
-Het inspireren van de organisatie
-Het implementeren van nieuwe of vernieuwde producten of diensten
-Het faciliteren van innovatie binnen de organisatie
-Het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor Univé.
We houden ons dus bezig met Innovatie in de breedste zin en werken met een drie horizonnen waarvan de eerste horizon het dichtste bij gaat om bekende problemen en bekende oplossingen en de derde horizon kijkt naar voor ons nog onbekende problemen en onbekende oplossingen.

Klinkt goed! Wat is jouw rol hierin?

Ik heb één groot project waaraan ik werk en dat is het project Aankoopcheck. Dit project zit in horizon 1 en we onderzoeken of de klanten van Univé geïnteresseerd zijn in dit nieuwe product dat Univé wil aanbieden in combinatie met een verzekering.
Daarnaast doe ik twee projecten die voor het functioneren van het Innovatie team erg belangrijk zijn. Ik ben bezig met een opzet van een Definition of Done zodat de overdracht van project van Innovatie naar de Business soepel verloopt en ik ben een structuur aan het opzetten voor 360 graden feedback van de organisatie richting het Innovatie team.

In wat word je uitgedaagd binnen jouw project?

Wat ik erg leuk vind aan deze opdracht is dat ik van dichtbij mee kan kijken in de Innovatie keuken van een grote organisatie als Univé. Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in hoe organisaties proberen te vernieuwen en in deze opdracht zit ik daar midden in. Wat ik daarbij erg leuk vind en wat ook een uitdaging is is dat dit team agile werkt en dat ik dat nog niet eerder echt had gedaan. Het was in het begin dus nog even wennen dat ik vroeg dingen moest aanleveren en dat er korte feedbackloops zijn, maar nu ik daaraan gewend ben merk ik dat dat een hele fijne manier van werken is en dat ik snel resultaten kan boeken. Toch blijft het in een grote organisatie een uitdaging om je te bewegen binnen alle verschillende afdelingen die goedkeuring moeten geven over de dingen die je doet. Daarom proberen we alles klein te houden zodat we niet altijd langs alle afdelingen moeten voor een check.

Als laatst, wat is volgens jou de toegevoegde waarde van Young Colfield?

Ik ben erg blij dat de trainingen die ik tot nu toe bij Young Colfield heb gevolgd heel goed aansluiten op de opdracht die ik doe. Veel van de geleerde skills kan ik meteen inzetten. Daarnaast was het voor mij zeer waardevol om samen met mijn Talent Manager na de eerste maand op opdracht heel open met mijn begeleider te bespreken wat ik wil bereiken tijdens mijn periode bij Univé en wat ik volgens haar moet leren en hoe zij mij daarbij kan helpen om dat te bereiken aan het einde van mijn opdracht. Ik merk nu al dat ik de vruchten pluk (😉) van het open gesprek dat we gevoerd hebben.

Wil jij net als Joram de uitdaging aangaan en trainee worden in het Talent Program van Young Colfield, klik dan hier!

Deel dit bericht

Comments are closed.