Sneakpeek @ ABN Amro met Mark Post – Young Colfield

0
Leestijd: 3 minuten

Benieuwd naar wat onze ABN IT trainees doen? In dit interview vertelt Mark over zijn eerste twee maanden als trainee bij ABN.

In mijn eerste maand als stagiare bracht ik een bezoekje aan de ING, waar old colfielder Mark van Kessel is uitgestroomd vanuit zijn ING IT traineeship! Nu ik die oranje bank heb gehad, kan ik de groene natuurlijk niet al te lang laten wachten. Hoog tijd om ook daar een kijkje te nemen! Dus hop, daar ging ik dan, op bezoek bij Mark Post, die in september is gestart met zijn ABN IT Business traineeship. Na een lekkere lunch, de grand tour door het gebouw (aan pingpongtafels en playstations geen gebrek!), plantten we onszelf in de drukke ‘praat’-ruimte voor een gezellig gesprek!

Vertel eens Mark, hoe ben je bij YC terecht gekomen?

Nou, ik ben benaderd door een recruiter! Op het moment dat er ‘IT’ in je profiel naam op LinkedIn staat word je van alle kanten benaderd. Via die recruiter ben ik dus hier terecht gekomen. Ik had er eigenlijk geen verwachtingen van, ik wist nog niet goed wat voor een organisatie Young Colfield was. Het verraste me hoe fijn het sollicitatiegesprek was en hoe enorm ik me op mijn gemak voelde. Toen het traineeship me inhoudelijk ook erg aansprak hoefde ik er niet lang over na te denken en ben ik voor het ABN Business  IT traineeship gegaan.

Wat sprak jou dan specifiek aan in dit traineeship?

Tijdens mijn studie werkte ik bij een klein bedrijf, we waren met zijn vijven! Degene met de meeste ervaring op software ontwikkeling gebied was maar een paar jaar voor mij afgestudeerd. Op een gegeven moment voelde het voor mij alsof ik daar niet genoeg meer kon leren. Ik was daarom voornamelijk op zoek naar een grote organisatie, waar je snel en veel kan leren van verschillende mensen. De combinatie van werken in een groot bedrijf als ABN Amro en tegelijkertijd de hechtheid en persoonlijke ontwikkeling van een kleine organisatie als Young Colfield leek mij perfect.

Bij de vraag wat Mark dan precies doet bij de ABN Amro geeft hij zelf al aan dat het lastig te omschrijven is. Maar, hier komt’ie dan!

Mijn team is verantwoordelijk voor de generieke componenten van de backend van internetbankieren. In mijn team werken veel mensen die offshore in India wonen, de skype verbinding is daarom onze goede vriend. In het begin waren er veel kennisoverdracht sessies nodig. Er is zo veel informatie waar je wat over moet weten, voordat je ook daadwerkelijk ergens mee aan de slag kan!

Waar ben je tot nu het meest trots op?

Zoals ik al aangaf is het in het begin best lastig om iets af te leveren, omdat je eerst in zo veel informatie moet duiken, voordat je zelf aan de slag kan. Een paar weken geleden was er de Innovation Day bij de ABN. Tijdens deze dag lieten mensen zien dat ze met iets nieuws bezig waren in Java (codeertaal) en hoe dit in de toekomst gebruikt zou kunnen worden. Hier heb ik die dag zelf ook code voor geschreven. Omdat die code niet afhankelijk was van andere zaken, werkte het ook meteen. Je zag direct resultaat. Tot die tijd was ik nog vooral bezig met van alles lezen om kennis op te doen, dus dit was even heel anders en daarom echt leuk!

Wat is voor jou het meest waardevol aan het traineeship bij Young Colfield?

Wat ik heel fijn vind aan dit traineeship is de extra begeleiding die je krijgt buiten het bedrijf waar je werkt. Daarnaast word je, mede door het Ardennenweekend (teambuildingsweekend van je trainee team) snel een hechte club. Dit is heel waardevol, je hebt een klankbord op het moment dat je ergens mee zit en bovendien begin je samen aan een avontuur! Mede door de onboardingsbootcamp bij Young Colfield leer je snel alle trainees kennen die ook net zijn begonnen. Al met al dus een super fijne omgeving om deel van uit te maken!

Aanmelden Traineeship
Deel dit bericht

Comments are closed.