Sneakpeek @ KLM team 1 – Young Colfield

0
Leestijd: 3 minuten

Kim vraagt onze KLM-trainees het hemd van het lijf. Wil je weten wat zij allemaal doen? Lees dan snel de blog!

Afgelopen oktober startte onze allereerste (!!) KLM trainees! Hoog tijd om een bezoekje te brengen aan ‘The flying Dutchmen’. En waarom niet aan het hele team tegelijkertijd? Er schijnt een goede tafeltennistafel te staan in het kantoor, dus meer mensen betekent: rond-de-tafel! Om gezellig met iedereen te kletsen, heb ik de Young Colfield vragen-pot meegenomen!

Waar hoop je te staan over 10 jaar?

Wouter: Eigenlijk hoop ik dan met pensioen te zijn haha, dat ik genoeg heb verdiend en niks meer hoef te doen. Maar eigenlijk wil ik dan in mijn vrije tijd senior developer zijn! Of, nog beter, digital nomad! In principe kan je het werk wat wij doen over de hele wereld uitvoeren, zolang je maar een laptop en internet hebt. Hoe lekker is het om dit werk te kunnen doen vanuit een tropisch eiland! Ja, dat wil ik!

Bob: Joh, ik weet niet eens wat ik morgen precies ga doen! 10 jaar duurt nog zo lang, dat weet ik echt niet. Ik denk alleen niet dat ik dan nog hier ben (kan ik dat al zeggen?). Ook ik zou graag in een ver land willen werken. Maar dan wel in dezelfde richting als dat wat ik nu doe, dat vind ik namelijk echt heel leuk. Dus doe mij ook maar het leven van een digital nomad.

Wat is de grootste blunder die je tijdens je werk maakte?

Raj: Dit was bij mijn vorige baan! Ik vind het niet een enorme blunder, maar het was wel erg onhandig. Ik werkte als engineering consultant en ik moest hier veel stress berekeningen maken. Ik was al 9 dagen bezig met een analyse en toen kwam ik er achter dat ik een 0 achter de berekening had geplaatst, waardoor ik alles opnieuw moest doen. Hierdoor had ik mijn deadline voor de klant gemist, hier baalde ik erg van.

Marianne: Wat bij mij een keer onhandig uitpakte, was het verzenden van een mail met een enorm grote bijlage. Ik dacht dat dit wel kon en stuurde deze naar 500 mensen. Hierdoor was de server er uit geklapt en konden we heel lang niks meer mailen. Haha, storingen komen wel vaker voor maar het voelt nogal stom als dit door een enkele mail van jezelf komt.

Welke gebeurtenis in je werkende leven is belangrijk voor je geweest?

Wouter:  Voordat ik bij het KLM traineeship terecht kwam, werkte ik als junior developer bij IBM. Ik had hoge verwachtingen bij deze functie en dacht dat ik er veel zou leren. Dit was echter niet helemaal het geval. Er was een inschattingsfout gemaakt, waardoor velen van ons nog geen project hadden om aan te werken. Hierdoor bleef het bij trainingen en cursussen volgen. Natuurlijk is dit waardevol, maar het voelde qua werken toch als stilstaan. Doordat je bij het KLM IT Talent Program direct gaat werken bij KLM, ben je ook snel productief. Daarnaast is er genoeg ruimte om veel te leren en ik merk daarom ook dat ik me veel beter op mijn plek voel.

Wat heb je in de afgelopen week geleerd?

Marianne:  De afgelopen week hadden we een planning event. Tijdens deze twee dagen wordt voor de aankomende drie maanden besproken wat alle teams van elkaar nodig hebben. Heel agile haha. Ik vond dit event echt top. Allereerst leer je veel nieuwe mensen kennen. Die zitten normaal op andere afdelingen. Dit geeft een veel beter beeld waar iedereen mee bezig is en bij wie je voor wat kunt aankloppen. Daarnaast heb ik weer een stukje beter geleerd om te delegeren!

Als je met jezelf zou samenwerken, wat zou je dan irriteren?

Bob: Ik denk mijn koppigheid. Dat merk ik toch wel tijdens het werken haha. Erg ver zou ik niet komen met mezelf denk ik. O je bedoelt, niet letterlijk met mezelf samenwerken als een soort schizofrene bedoeling? Maar met iemand zoals ik? Ah oke, nog steeds mijn koppigheid.

Raj: Niet die enorme kruidenwinkel op je bureau?

Bob: Dat heet thee, Raj.

Wouter: Ik vind je koppigheid wel leuk hoor!

Wat ga je missen als je traineeship afloopt?

Bob: Young Colfield zelf. Ik vind de gezelligheid echt heel leuk. De evenementen, de mensen. Een plek waar je altijd naar toe kan gaan. De onboardingsbootcamp mis ik nu al! Kunnen we die niet nog een keer doen? Ook de spelletjesavond die we afgelopen sessie deden mag van mij nog een keer komen!

Raj: De eindeloze discussies met de receptie over mijn parkeerkaart (insiders joke). Nee, omringt zijn door jonge ambitieuze mensen die daarnaast ook behoorlijk van gezelligheid houden. Het thuis- zijn gevoel. Daarnaast ben ik het helemaal met Bob eens dat die onboardings-bootcamp nog een keertje moet worden georganiseerd. Dat was fantastisch.

Marianne: Eigenlijk al het bovenstaande. De mensen vooral! In het bijzonder de theetjes met Els, onze talent manager!

Wouter: Ja zo blijft er niks meer over. De mensen en de hierbij horende fijne gezellige sfeer. Gelukkig blijven we nog een tijdje!

Deel dit bericht

Comments are closed.