De meet me half way van Tymon @ Team 20

0
Leestijd: 2 minuten

Halverwege zijn traineeship bij Young Colfield blikt Tymon terug. Lees meer over zijn ervaringen tot nu toe!

Tijdens het Talent Program doe je in twee jaar tijd werkervaring op bij verschillende opdrachtgevers, maar het traineeship is veel meer dan dat. Met zeven mede-trainees vorm je een team waarmee je samen trainingen volgt, de mooiste avonturen beleefd en elkaar ondersteunt in persoonlijke ontwikkeling. Afgelopen week kwam ik met mijn team bijeen om terug te blikken op ons eerste jaar, stil te staan bij het nu en vooruit te kijken naar ons tweede deel Young Colfield.

Het bijzondere aan een Young Colfield team is dat je eigenlijk geen collega’s van elkaar bent, omdat je allemaal individueel op een opdracht zit. Tegelijkertijd leer je elkaar in een relatief korte tijd ontzettend goed kennen door de intervisies, de trainingen, de gezelligheidsavondjes en weekenden of gewoon door even telefonisch te sparren. Dit bleek ook uit de persoonlijke verhalen die wij tijdens deze ‘halfway’ bijeenkomst met elkaar deelden. Ieder had zijn eigen unieke verhaal over de moeilijke of juist succes momenten bij de opdrachtgevers en wat we daarvan hebben geleerd over onszelf. Maar we deelden ook een gezamenlijk Young Colfield verhaal van de momenten met ons team, dat door middel van verhalen, foto’s en tekeningen de revue passeerde.

Van verleden stapten wij in het heden door het maken van een ‘wall van waardering’. Wij beschreven wat wij aan elkaar waarderen, waarin wij zijn gegroeid en wat wij elkaar toewensen voor het komende jaar. Misschien klinkt het wat zoetsappig, maar wanneer is de laatste keer dat jij hebt uitgesproken wat je aan een collega, familielid of vriend waardeert? En wat is het waardevol dat mensen die dicht bij je staan je zo nu en dan een spiegel voorhouden en met aandacht naar jou kijken. Voor mij een geluksmomentje waar ik nog vaak aan terug zal denken.

We sloten af met een blik op de toekomst door het opschrijven van onze moedige doelen voor het aankomende jaar. Hiermee worden doelen bedoelt die een persoonlijke uitdaging vergen en wanneer zo’n doel gehaald wordt dit ook echt gevierd mag worden. Het uitspreken van deze doelen is de eerste stap naar realisatie en die stap hebben wij nu gezet.

Met een trots en voldaan gevoel kijk ik terug op mijn eerste jaar Young Colfield en met heel veel frisse energie ga ik samen met mijn team er een nog mooier tweede jaar van maken. Wil je meer weten over Young Colfield en het Talent Program? Neem gerust contact met mij op door te mailen naar: tymon.geul@youngcolfield.nl

Deel dit bericht

Comments are closed.