De sollicitatie procedure van NautaDutilh

0
Leestijd: 2 minuten

NautaDutilh heeft verschillende sollicitatie procedures voor verschillende functies. Hieronder worden deze procedures toegelicht.

Solliciteren voor een studentstage

Voor een studentstage bestaat de sollicitatieprocedure uit twee rondes. De eerste ronde is een schriftelijke selectieronde. De tweede ronde bestaat uit een gesprek met twee medewerkers: één van hen is advocaat, kandidaat-notaris of fiscalist. De ander is recruiter.

Solliciteren voor startende advocaten, kandidaat-notarissen en fiscalisten

Voor de andere functies dan studentstages, bestaat de sollicitatieprocedure uit vier rondes. Ook hier bestaat de eerste ronde uit een schriftelijke selectieronde. Wanneer deze met succes wordt doorstaan, wordt de sollicitant uitgenodigd om op gesprek te komen bij drie leden van de sollicitatiecommissie. Het gesprek zal plaatsvinden met twee partners en een medewerker van HR&O. De derde ronde van het sollicitatiegesprek vindt aansluitend op ronde 2 plaats en bestaat uit het voltooien van een e-assessment online. Dit duurt ongeveer twee uur. Na dit assessment worden de resultaten beoordeeld. Wanneer je deze naar behoren hebt afgerond zal je worden uitgenodigd voor ronde 4: een laatste gesprek. Dit gesprek zul je hebben met drie medewerkers uit de praktijkgroep waar je mogelijk voor zult gaan werken. Voor dit gesprek zal je gevraagd worden om een casus voor te bereiden in de bibliotheek van NautaDutilh. In het gesprek zal gereflecteerd worden op deze casus.

Wanneer je niet eerder kennisgemaakt hebt met NautaDutilh, door bijvoorbeeld het lopen van een stage, dan kun je na het laatste gesprek twee junioren ontmoeten. Zo kun je alvast kennis maken met een aantal jongere mogelijke collega’s.

Binnen een aantal dagen zul je te horen krijgen of NautaDutilh je een baan aanbiedt. In totaal duurt de sollicitatieprocedure twee tot drie weken.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.