Tax trainee vertelt verder PwC

0
Leestijd: 2 minuten

Marloes Mulder is een tax trainee en ze vertelt over haar ervaring bij PwC.

Toen ik van het Tax Traineeship van PwC hoorde, was dat voor mij een schot in de roos. Een functie die aansloot op mijn achtergrond en waar ik aangenomen zou worden om te doen waar ik goed in was: het samenbrengen van veel informatie, daar conclusies uit trekken en dit communiceren naar een klant. En dat bij een internationaal georiënteerde organisatie, die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan! De fiscale case die we als onderdeel van het selectieproces moesten maken was pittig, maar maakte me tegelijkertijd enthousiaster dan ooit. Het was heerlijk om weer even helemaal blanco in nieuwe stof te duiken, te proberen de puzzel op te lossen en mijn hersenen te laten kraken.

Tot nu toe past bijna elke dag bij PwC nog steeds bij de verwachtingen die ik vanaf het begin had. Sinds september ben ik werkzaam geweest bij twee afdelingen, die qua werkzaamheden heel erg van elkaar verschillen. Bij de ene afdeling had ik te maken met klanten, terwijl de ander juist een interne afdeling is die de Tax & HRS professionals van PwC van informatie voorziet. Toch blijft het uitzoeken van allerlei (belasting)zaken en dit op een leesbare manier communiceren naar een klant of ander publiek de rode draad in mijn werk.

Hoewel ik mijn reis van studie naar werk iets efficiënter had kunnen vormgeven, heb ik toch een hoop geleerd gedurende het traject. Niet alleen heb ik me prima vermaakt tijdens mijn erg interessante studies, maar ik heb ook veel geleerd over mezelf: wat zoek ik wel en niet in een functie en organisatie, waar haal ik voldoening uit in een baan? Ook weet ik nu dat een sollicitatieproces geen one way street is. Je mag zelf ook vragen stellen en kritisch zijn of de aangeboden baan wel bij je past. Als je er immers (meer dan) 40 uur per week aan besteedt, is het belangrijk dat je er wel gelukkig van wordt.

Deel dit bericht

Comments are closed.