Wat is de afkorting van curriculum vitae?

0
Leestijd: < 1 minuut

Het lijkt erop dat er maar weinig mensen weten wat de afkorting is van curriculum vitae. Als je rondvraagt wat de afkorting van is. Krijg je veel verschillende antwoorden: CV, C.V., cv of c.v. Schrijf je het met kleine of grote letters? Met of zonder punten? Lees het allemaal hieronder!

Wat is de juiste afkorting van curriculum vitae?

Het is afkomstig uit het Latijn, de taal van de Romeinen. Het betekent letterlijk levensloop.

Een bekend woord, maar het wordt veel verkeerd geschreven. Niet alleen door mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar ook door mensen die een blog schrijven over bijvoorbeeld solliciteren.

Het is wel belangrijk dat je het goed schrijf. Stel je verwijs naar je curriculum vitae in je mail, maar het staat verkeerd en de ontvanger is geen taalliefhebber.

Maar wat is dan de juiste schrijfwijze? De juiste schrijfwijze van curriculum vitae is cv, met kleine letters en zonder punten. Net als zoals vele andere initiaal worden. Denk hierbij aan wc.

Maar de afkorting staat nog ergens voor?

Maar de afkorting staat nog ergens voor? Dat klopt! De afkorting cv betekend ook wel centrale verwarming. Nu denk je, hoe weet je nou welke afkorting voor welk woord staat?

  • De cv is de centrale verwarming
  • Het cv is de het curriculum vitae

Nu je weet wat de juiste afkorting is van curriculum vitae, wordt het misschien tijd om er een te maken! Lees hier de blogs over welke mogelijkheden zijn van het cv en wat de formule is van een gestructureerd cv.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.