Tim Slingerland trainee risk

0
Leestijd: 2 minuten

‘Je uitleven met ál die data, dat is interessant voor een econometrist’

Econometrist Tim Slingerland gaat binnenkort naar Madrid voor zijn tweede rotatie binnen het traineeship Risk. Bij ING Spanje gaat hij aan de slag bij Market Risk.

“Ik ga bij ING Spanje vijf maanden meedraaien op de Market Risk afdeling. Veel trainees gaan voor hun tweede rotatie naar het buitenland; het is echt een buitenkans om drie à zes maanden weg te kunnen. Ik voel me best verwend als ik bedenk dat ik straks in een appartement in Madrid woon en dat ik mag werken bij een bank die heel hard groeit en die met super innovatieve dingen bezig is.”

Machine learning

Ook in zijn eerste opdracht, bij de afdeling Credit Risk Management, was Tim al met vooruitstrevende technieken bezig. Hij hield zich bezig met predictive analytics voor particuliere leningen. “Deze afdeling analyseert de risico’s van een verlies dat optreedt als particuliere klanten hun betalingen niet kunnen nakomen. Het draait dan om hypotheken, persoonlijke leningen en credit cards. Hier worden modellen gemaakt en de risico’s gemonitord. Ik was betrokken bij een project met machine learning, een innovatieve technologie die steeds meer binnen de bank wordt gebruikt. Dit onderwerp is vrij specialistisch en dat vond ik juist heel interessant. Mijn achtergrond in de econometrie, en dan vooral het analytisch kunnen denken, de boel opbreken in stukjes, dat kon ik heel goed inzetten voor deze opdracht. Wat het ook leuk maakte was dat we veel konden experimenteren, omdat de technologie nieuw is en we nog lang niet alles benutten.”

Elkaar verder helpen

Tim liep voor zijn traineeship ook al stage bij ING en wist toen al snel zeker dat hij er wilde blijven. Vanwege de open cultuur, de mentaliteit van ‘elkaar verder helpen’ en de toffe werkvloeren waar agile wordt gewerkt. “Maar vooral ook vanwege alle mogelijkheden die je hier hebt. Ik spreek zoveel mensen die al langer bij ING werken en die allerlei interessante carrièremoves hebben gemaakt. Je kunt makkelijk switchen en op veel verschillende plekken ervaring opdoen. Daar word je als persoon beter van, maar de bank ook. Bovendien bouw je al tijdens je traineeship aan een groot netwerk, waar heb je die kans nou als starter?”

Niet indrukwekkend

“Anderzijds moet je zelf ook veel meebrengen. ING vond mijn twee masters waardevol, maar mijn cv als geheel niet enorm indrukwekkend. Ik heb geen bestuursjaar gedaan, ben tijdens mijn studie niet naar het buitenland geweest, maar heb wél altijd gehockeyd op  redelijk hoog niveau. En blijkbaar was mijn motivatie overtuigend genoeg. Bovendien: mensen met een kwantitatieve achtergrond zijn interessant voor ING en andersom: de bank wordt in hoog tempo steeds meer data gedreven. Wij kunnen veel toevoegen én ons uitleven met de enorme hoeveelheden data waarover we hier beschikken.”

Over Tim

Tim deed een master Financial Economics in Rotterdam, een pre-master Econometrie en een master Quantitative Finance. Zijn afstudeerstage deed hij bij ING.

Hij hockeyt van jongs af aan, bij een kleine vereniging maar op redelijk hoog niveau. Surfen is zijn grootste passie. Tussen stage en traineeship ging hij nog naar Hawaï en de West Coast van de VS om te surfen. Tim woont in Rotterdam.

Deel dit bericht

Comments are closed.