Jessica Trainee eerste jaar bij Vitens

0
Leestijd: < 1 minuut

Jessica de Koning, Trainee eerste jaar

Tijdens het Vitens traineeship kun je allerlei verschillende rollen uitproberen. Ik ben begonnen met degene die vanuit mijn studie Water Science and Management (UU) het beste past: omgevingsmanagement. Hoe beïnvloedt de omgeving een drinkwaterwinning en hoe beïnvloedt een drinkwaterwinning de omgeving? Welke stakeholders zijn er betrokken? Hierbij krijg je te maken met het raakvlak tussen techniek, de fysieke leefomgeving en de maatschappij, en daar voel ik mij op mijn plek.

Mijn opdrachten zijn nu redelijk inhoudelijk: Ik werk aan een businesscase voor een oplossing om droogteschade aan de landbouw te voorkomen, en mijn andere project gaat over drinkwaterbelangen in de omgevingswet. Om projectmanagement uit te proberen, ga ik de volgende talentendag organiseren.

Door verschillende soorten werkzaamheden te doen, leer je waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt. In dit traject kom je buiten je comfort zone terecht, en zo krijg je een steile leercurve. Een van de mooiste dingen aan het traineeship is dat je die samen met drie andere trainees mag doorlopen. Kort om, een aanrader, het Vitens traineeship!

Deel dit bericht

Comments are closed.