Tophalte Hollands Spoor project van Movares

0
Leestijd: 2 minuten

Hollands Spoor is een van de zes beeldbepalende tramhaltes die bij raadsbesluit bestempeld zijn tot tophaltes. De tophalte bij Hollands Spoor bestaat uit twee tramhaltes met overkappingen met elk een lengte van maar liefst 75 meter. Movares is verantwoordelijk voor het integrale constructieve ontwerp en de afbouw van deze tophaltekappen. Den Haag wil met de vernieuwingen niet alleen bijdragen aan de groei van het openbaar vervoer, maar ook een impuls geven aan economische ontwikkelingen, de leefbaarheid van de stad en van de directe omgeving van de stations.

Vraag van de opdrachtgever
Maak een nieuw ontwerp dat past binnen het budget en aansluit bij de historische context van station Hollands Spoor

Uitgevoerde werkzaamheden
Movares heeft een nieuw ontwerp gemaakt dat aanzienlijk goedkoper was dan de eerdere ontwerpen van Ingenieursbureau Den Haag en dat goedkeuring kreeg van alle betrokkenen.

Bijzonderheden

Het eerdere ontwerp van Ingenieursbureau Den Haag paste bij lange na niet binnen het budget. Het project is uit de impasse gekomen nadat Movares het voorstel deed een nieuw ontwerp te maken met koudgebogen glas dat wel binnen het budget paste en bovendien beter te onderhouden was. Architect Tijn Brands van Ingenieursbureau Den Haag en constructief ontwerper László Vákár van Movares zijn er samen in geslaagd een ontwerp te maken waar alle betrokkenen zeer tevreden over zijn.

Samenwerking
In dit project hebben Ingenieursbureau Den Haag en Movares nauw samengewerkt.

Innovatief
Innovatief is de toepassing van koudgebogen glas in combinatie met gebogen gelamineerd houten liggers.

Duurzaam
Door het gebruik van koud gebogen glas, staal en hout is er minder materiaal gebruikt dan gebruikelijk. Bovendien zijn de materialen recyclebaar.

Deel dit bericht

Comments are closed.