Traineeship – Ontwikkeling staat centraal YSE

0
Leestijd: 2 minuten

Een vliegende start..

Tijdens mijn studie was het voor mij al geruime tijd duidelijk: ik wilde mijn loopbaan beginnen in een functie die zich op het snijvlak van management en consulting bevond. En dan ook het liefst één waarbinnen ruimte zou zijn om zowel op strategisch-, tactisch-, als operationeel niveau te opereren en waar persoonlijke ontwikkeling centraal zou staan. Vol enthousiasme en ambitie begon ik daarom op donderdag 1 november 2012 bij YSE als Informatie Management Young Professional; een plek die een staat van dienst heeft als ideale combinatie tussen uitdagend werk en persoonlijke ontwikkeling.

Nooit had ik op die donderdag verwacht dat ik in mijn eerste opdracht al zoveel verantwoordelijkheid zou krijgen. In die eerste opdracht ben ik namelijk verantwoordelijk gemaakt voor het definiëren en implementeren van een wereldwijd IT Governance & Control model bij een grote multinational. Hiervoor werkte ik direct samen met de CIO en een Enterprise Architect, die mij veel vrijheid en vertrouwen gaven om richting te geven aan het project. Voor liefhebbers van organisatorische verbetertrajecten – zoals ik – een briljante start van de carrière!

..Waarbij ontwikkeling centraal staat

Eén van de aspecten die mij het meest aanspreekt aan mijn traineeship, is de sterke nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Dit begint natuurlijk al bij de klant, waar ik tot nu heb gemerkt dat mensen graag hun kennis delen en helpen met de voortgang van je project. Daarnaast staat er op vrijdag bij YSE een diverse groep aan trainers op je te wachten die je zowel op het gebied van kennis, als persoonlijke- en professionele vaardigheden constant uitdagen. Dit gehele proces wordt begeleid door je people manager, die tijdens je werk bij de klant ook nog als fervent sparringpartner uit de bus komt!

Niet te onderschatten inspirators zijn ook je collega´s. Elke vrijdag op kantoor in Baarn wordt het me weer duidelijk: ondanks de verschillende traineeships en het feit dat praktisch iedereen op andere opdrachten loopt, zijn de gemene delers niet te onderschatten. Iedereen loopt met dezelfde ambities tegen dezelfde uitdagingen aan. Praten over elkaars uitdagingen biedt dan een andere kijk op zaken en leidt vaak tot veel nieuwe inzichten. Naast alle inhoud is de sfeer ook simpelweg goed en gezellig, zeker ook als vrijdag om vijf uur ’s middags de bel luidt voor een borrel als startschot van het weekend.

Deel dit bericht

Comments are closed.