Van een stage naar een baan: hoe doe je dat?

0
Leestijd: 2 minuten

Spreek je intentie uit

Dit kan spannend zijn, maar als jouw stage je bevalt en je hebt het idee dat je het goed doet, dan kan het zeker helpen om je manager(s) te laten weten dat je graag zou willen blijven. Misschien kan je manager eens voor je rondvragen of in ieder geval je naam eens laten vallen bij zijn of haar eigen manager. Ook kan je manager je tips geven over met wie je eens moet gaan praten binnen het bedrijf.

Ga veel koffie drinken!

Koffietjes drinken met mensen is dé manier om te zorgen dat jij gezien wordt binnen een bedrijf! Zorg dat veel mensen weten wie jij bent. Probeer zoveel mogelijk kennis te maken met mensen en zorg dat zij je naam kennen. Denk hierbij niet alleen aan managers, maar ook aan collega’s van andere interessante afdelingen en bijvoorbeeld HR.

Befriend a recruiter

Recruiters weten als geen ander waar er mogelijkheden liggen binnen het bedrijf. Wanneer een recruiter jouw naam kent en weet dat je op zoek bent, kan hij/zij jou in gedachten houden wanneer er ergens een startersfunctie vrij komt. Probeer hierbij niet teveel te pushen; je wil niet de vervelende stagiair zijn die alle recruiters elke week lastig valt. 

Vacature website

Misschien een open deur, maar houd de vacature website van je bedrijf in de gaten! Zelf heb ik deze baan gekregen na mijn stage doordat ik de vacature toevallig ineens op www.werkenbijfrieslandcampina.com zag staan. Ik liep stage binnen marketing, dus als ik deze vacature niet zelf had gezien, had niemand aan mij gedacht voor een functie als Campus Recruiter. 

Zorg dat je positief opvalt

Wederom een open deur, maar zeker ook belangrijk; zorg dat je een goede indruk achter laat! Hiermee bedoel ik dat je zorgt dat je niet de kantjes er vanaf loopt en misschien net even dat stapje extra zet tijdens je stage. Mochten je stage werkzaamheden nou niet zo uitdagend zijn en is het moeilijk om daarmee uit te blinken, kijk dan eens of je zelf een project kan verzinnen waarmee je op kunt vallen.

Houd contact!

Niet iedereen is natuurlijk meteen klaar met studeren aan het eind van de stageperiode. Zorg daarom dat je goed contact houd met je manager van toen en met andere collega’s. Stuur af en toe eens berichtje om te vragen hoe het gaat of ga nog een keertje langs op een vrijdagmiddagborrel. Laat het in ieder geval weten als het einde van je studie dichterbij komt zodat je collega’s hun oren open kunnen houden voor een eventuele functie!

Leanne, Campus Recruiter bij FrieslandCampina

Voor meer ervaring blogs over werken bij FrieslandCampina. Lees hier!

Deel dit bericht

Comments are closed.