Vertrouwen op de nieuwe generatie – PostNL

0
Leestijd: 2 minuten

Daniel van Scherpenzeel studeerde Financial Management aan de VU in Amsterdam. Op 1 maart 2017 begon hij met het Management Traineeship Finance bij PostNL. Dit management traineeship stoomt je klaar voor een senior functie binnen ons bedrijf. Sinds kort vervult hij de functie van Business Controller bij Pakketten..

Nog geen jaar aan het werk, en nu al verantwoordelijk voor de gehele consolidatie bij PostNL Pakketten. Hoe gaaf is dat? Bij 1 van de grootste bedrijven van Nederland kan het. Eerst werkte ik 3 maanden aan een opdracht op de financiële afdeling van de marketingbedrijven Yourzine en Searchresult. Mijn tweede opdracht was bij Pakketten. Daarna ging mijn toenmalige manager weg en nam ik zijn functie als Business Controller over.. De komende 2 jaar ben ik vanuit deze rol de spin in het web tussen de directie en de controllers. Een hele leerzame uitdaging, want ik krijg zowel op het hoogste niveau als binnen de verschillende kleine bedrijven van het bedrijfsonderdeel Pakketten inzicht in wat er gebeurt.

Hup, aan de slag Als je het mij vraagt, is er geen betere manier om je carrière te starten dan het Management Traineeship bij PostNL. Je wordt direct aan het werk gezet en krijgt veel verantwoordelijkheden. Ik heb me echt verbaasd over het feit dat ze zoveel vertrouwen hebben in jonge mensen. Zo nam ik het werk over van iemand met veel ervaring. In deze functie geef ik aan de directie uitleg en advies bij de cijfers.. Natuurlijk is dat soms spannend, maar door te doen, leer je het snelst.

Dit doen we allemaal PostNL heeft me verrast met alles wat het te bieden heeft. Zo wist ik bijvoorbeeld van tevoren niet dat de marketingbedrijven Yourzine en Searchresult van PostNL zijn. Daar kwam ik pas achter toen ik hier werkte aan mijn eerste opdracht. Ook hebben we een hele data-afdeling. Doordat we zo groot zijn, kun je als Controller heel ‘hoog over’ werken of juist op de details. En het is leerzaam om alle aspecten van het werk mee te krijgen.

14 nieuwe vrienden Een belangrijk onderdeel van het Management Traineeship is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. In 3 jaar volgen we met de hele groep management trainees,  verschillende modules. Die gaan niet over werk, maar bijvoorbeeld over: Hoe zit ik in elkaar? Hoe kom ik over op een ander? En hoe krijg ik iets voor elkaar? Mijn eerste module zit er net op. Voor deze sessie ging ik samen met mijn manager naar Noordwijk. Op het programma stond onder andere een strandwandeling om mijn doelen en ambities voor de komende tijd te bespreken. Daarnaast volgden we een workshop paardencoaching. Met alle trainees bij elkaar was dat niet alleen heel leerzaam, maar ook gezellig. We zijn een hechte groep, die ook veel samen onderneemt. Ik heb er 14 nieuwe vrienden bij gekregen.

Ook Finance trainee worden? Ben jij een ambitieuze financial en heb je interesse in het finance traineeship bij PostNL? Ga naar https://www.postnl.nl/over-postnl/werkenbij/traineeship/finance/ voor meer informatie of solliciteer via de vacature Heb je vragen over het traineeship, neem dan contact op met onze recruiter Joyce.van.Oosterhout@postnl.nl Zij helpt je graag verder.

Deel dit bericht

Comments are closed.